Случвало ли ви се е в последните няколко години да си мислите, че вече няма смисъл от гледане на супергеройски филми, защото жанра бележи такъв сериозен спад? Позволете на един дърдорко да се опита да промени мнението ви поне за още един път.

Многоочакваният първи тийзър на третия филм за неповторимия герой Дедпул излезе, както и официалното заглавие – Deadpool & Wolverine (Дедпул & Върколакът). И въпреки че присъствието на Логан е тук в заглавието (пък и всички от много време знаем, че Хю Джакман ще се завърне), тийзърът решава да третира появяването му като изненадващо разкритие и смятаме, че се справя отлично – наистина успява да създаде повече очакване дори отколкото смятахме, че имаме.

Останалата част от тийзъра показва как Дедпул ще стане част от голямата Marvel мултивселена, като е избрано „пътят“ да бъде през бюрото TVA, което познаваме от Loki. За момента никой от останалите герои от сериала не се появява, но имайки предвид, че това явно ще бъде филм, който с всички сили ще се възползва от мултивселенските възможности на Марвел, няма да се учудим не просто на камео на Оуен Уилсън, но и на всякакви други. Тийзърът вече разкрива завръщането на Арън Станфърд като Пайро, участвал в оригиналната X-Men трилогия, така че връщане назад няма – Дедпул е неразривно свързан с всички вариации на Марвел, появявали се някога на екран.

Предлагаме да видите тийзъра на Deadpool & Wolverine и ви препоръчваме да не отваряте IMDb, защото там си има откровени спойлъри (разбира се, непотвърдени) именно за предстоящите гост-появявания:

По всичко наистина личи, че Marvel са си спазили думата и са оставили човека, който най-добре разбира Дедпул – Райън Рейнолдс, да ръководи парада. Щеше да бъде абсолютна срамота, ако му бяха наложили контрола си, за да го вкарат в рамките на вселената. Но поне от тази реклама на Deadpool & Wolverine ни изглежда, че обратното се е случило – да, използвали са установени структури, за да набутат Дедпул (откровено неделикатно) в киновселената, но оттам нататък той си прави каквото си иска, в което е и най-добър – говори за сексуални актове в същия дъх, в който намигва на камерата и споменава Дисни, лее кървища и пуска шегички.

Въпреки цялата ни умора и придобит скептицизъм от последните няколко години разочароващи супергеройски филми, този тийзър ни кара наистина да се надяваме, че единствения подобен филм, който ще излезе тази година, ще вземе да си струва и то именно защото от студиото са го оставили да бъде точно това, което е – част от цялото, но в крайна сметка напълно себе си.

Deadpool & Wolverine (Дедпул & Върколакът) е режисиран от Шон Леви по сценарий на Рет Рийс и Пол Уърник. В главните роли са Райън Рейнолдс, Хю Джакман, Матю Макфадиън, Ема Корин, Морена Бакарин, Каран Сони, Бриана Хилдебранд, Род Дилейни и др.

Премиерата ще бъде на 26 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Нищо, което да предизвика емоция в мен. А бях фен някога. Винаги съм имал проблем с плоските шегички на героя. Не знам дали си струва само заради Wolverine да до го изтърпя.

  2. Единственият най-очакван супергеройски филм за 2024 г.,който Киновселената на Марвел пуска, ще е за предпочитане пред Мадам Уеб, който вероятно ще е посредствен, Крейвън ловеца, който ще е интригуващ (според мен) и Венъм 3, за който съм скептичен след провалите на Венъм, който има двойно въведение в началото и Венъм 2, който все едно е правен за над 10-годишни деца. По-добре е тази година да не инвестирате времето и парите си в супергеройски филми, освен за Дедпул 3!