Оказва се, че особено в последните няколко години Клаес Банг се превръща в доста търсена персона. След като „Квадратът” на Рубен Йостлунд буквално го измъкна от удобната рутина на телевизионните ангажименти, Феде Алварес го включи в екипа на „Момичето в паяжината” с Клер Фой, Джузепе Капотонди избра него за един от главните герои в „Прегоряла ерес” (с който приключи Венецианския фестивал миналата година и който видяхме в програмата на 24-тия София Филм Фест – Лято), а Стивън Мофат и Марк Гатис му връчиха Netflix-пелерината на Дракула – Банг наистина може да бъде наречен „вървежен” актьор. Настана време да видим как ще си партнира и с Брайън Кокс и Олга Куриленко в нов хорър-трилър на име „The Bay of Silence”.

Макар историята да е „маскирана” като семейна драма, по трейлъра си личи, че в нея ще има доста страховити елементи. Ужасяващи истини се разкриват пред героите, а тайните и лъжите нанасят сериозни травми на всички – дори на невинните млади същества, които са имали нещастието да се родят в тази „крийпи” среда. Вижте трейлъра!

Когато чаровно семейство/влюбена двойка си купува нов, красив дом – по закона за прилагане на клишетата той трябва да върви в комплект или с престъпление, или с мистериозна тайна, или с духове, а може и с трите елемента наведнъж. „The Bay of Silence” очевидно не прави изключение – само дето мистериите в залива се разкриват след едно раждане. Ето какво гласи официалният синопсис:

Когато Уил (Клаес Банг) открива, че съпругата му Розалинд (Олга Куриленко) и трите им деца ненадейно са изчезнали, той потегля незабавно по дирите им, в отчаян опит да ги открие някъде из Европа. Облекчението, че се оказват в отдалечено селце в северна Франция рязко се превръща в ужас, когато Уил открива, че почти новороденият му син мистериозно е починал. Бащата решава да стигне до истината за изчезването на съпругата му и смъртта на бебето – и се натъква на доведения баща на Розалинд – Милтън (Брайън Кокс), който има свои собствени причини, порази които държи да я „пази и покровителства”…

плакат

Режисьор на „The Bay of Silence” е Паула ван дер Ест, работила по номинирания за „Оскар” „Zus and Zo”, в чиято филмография са още „Accused”, „The Domino Effect” и „Black Butterflies”. Очаква се филмът да се появи в платформите за VOD и Virtual Cinemas на 14 август 2020. За момента явно по-голямата част от продукциите разчитат на дигитално / виртуално разпространение – важно е филмите да стигнат до публиката, (очевидно вече) независимо от начина. Тъжно, но това е реалността…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *