Преди две години на екраните ни се появи We‘re All Going to the World‘s Fair, един изобретателен, чувствителен портрет на съвременния тийнейджър и душата на интернет живота. Онзи филм бе дебют на транс режисьора Джейн Шоунбрън, който сега получава шанса да направи втория си, по-амбициозен проект благодарение на A24. I Saw The TV Glow е, най-просто казано, хорър история за тийнейджъри, влюбени в екраните си, така че е очевидно, че Шоунбрън се цели да разшири темите от първия си филм.

Можете да видите трейлър, споделен от А24, тук:

Определено не бихме казали, че усещаме същата микробюджетна магия в този трейлър, както когато за пръв път видяхме We’re All Going to the World‘s Fair, но това не значи, че не сме заинтересовани да видим какво млад режисьор е направил с повече пари и талант на разположение. Тук също се усеща смущаващата енергия на празното, объркано детство, което е мъчително, именно защото отказва да приключи. Някои от изображенията дори се римуват с World’s Fair и имат потенциала да бъдат също толкова запомнящи се. След блестящите отзиви от Сънданс 2024, I Saw The TV Glow се нарежда сред очакваните от нас филми за годината.

Ето и официалния синопсис:

Тийнейджърът Оуен просто се опитва да се справи с живота в предградията, когато негова съученичка го запознава с мистериозно нощно телевизионно предаване – видение за свръхестествен свят под техния собствен. В бледото сияние на телевизора представата на Оуен за реалността започва да се пропуква.

I Saw The TV Glow e написан и режисиран от Джейн Шоунбрън. В ролите участват Джъстис Смит, Бриджит Лунди-Пейн, Фред Дърст, Даниел Дедуайлър, Хелена Хауърд, Лидси Джордан и др.

Филмът започва ограниченото си разпространение е САЩ от 3 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *