Един от по-любопитните предстоящи проекти тази година е новата версия на Road House (Крайпътна къща). Да, това може да е поредният циничен холивудски римейк на известен филм, но предвид, че оригиналът с Патрик Суейзи по-скоро е украсен от носталгията, отколкото наистина добър филм, смятаме, че много хора са готови да видят нова интерпретация. Тук добавяме и феновете на UFC боевете и тези, които просто искат да гледат Джейк Джиленхол полугол и става ясно, че към Road House ще има доста голям интерес.

Припомняме първо, че Road House се подготвя от известно време и в крайна сметка беше обявено, че начело на проекта застават именно Джиленхол и режисьорът Дъг Лаймън. За незапознатите с оригиналния филм също така ще споменем, че историята се върти около възпитан и усмихнат пич, който работи като охрана на крайпътно заведение. В новата итерация това е Далтън, който е пенсиониран боец от UFC състезания, който прави впечатление с добронамереното си и ведро отношение към живота, докато не се налага да набие някого.

За съжаление обаче, още преди предстоящата си премиера на фестивала South By South West (SXSW), Road House вече става известен, но не заради качествата си. Режисьорът Дъг Лаймън обяви официално, че ще бойкотира фестивалната премиера в знак на протест срещу решението на Amazon Studios да пуснат филма само в стрийминг платформата си, а да не му осигурят рилийз в кино салоните. Лаймън посочва като голямо разочарование това, че той е сключил договора си с MGM, които Amazon купуват, а уговорката е била, че Road House ще бъде високобюджетен филм с широко световно разпространение. Лаймън смята готовия филм за страхотен и „може би най-добрият му до сега“, и остава твърдо решен да протестира срещу Amazon, които някога бяха обявили, че ще инвестират милиарди в изкарването на поне 12 филма годишно именно в киносалоните.

Напълно разбираме позицията на Лаймън, защото по всякакъв начин Road House изглежда като филм, направен за добро прекарване в киното. Вижте трейлъра сега:

Добре сниман, лъскав екшън, поставен в екзотична локация – разбира се, че няма да е нещо особено като сюжет, никой не го очаква. По всякакъв начин си личи, че Road House е филм за кино, за пуканки и кола, за добро прекарване с приятели. Появяването на Конър Макгрегър, една от най-популярните фигури в световния спорт в момента, освен това без съмнение ще привлече интерес от публика, която може би по принцип не би се интересувала. За нас присъствието на Джейк Джиленхол е повече от достатъчно, интересният поддържащ каст също е бонус, но определено виждаме защо режисьорът е разочарован, че хората ще си гледат филма на домашните устройства, вместо на голям екран, както е замислен.

Road House е режисиран от Дъг Лаймън (Edge of Tomorrow, The Bourne Identity) по сценарий на Антъни Багароци, Ланс Хил и Чък Мондри. В главните роли са Джейк Джиленхол, Конър Макгрегър, Даниела Мелкиор, Джесика Уилиямс, Били Магнусен, Лукас Гейдж и др.

След фестивалната премиера филмът ще бъде достъпен в платформата Amazon Prime на 21 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *