Мина повече от година откакто Хидео Коджима обяви, че започва работа по адаптация на своята игра Death Stranding. Филмът се предполага да е сътрудничество между неговото студио Kojima Productions и Hammerstone Studios, познати на повечето зрителите с последната си продукция Barbarian.

През изминалите дни лично А24 обявиха през своя туитър акаунт, че се включват към Death Stranding и ще работят заедно с Коджима за една нова и различна адаптация. Инди студиото бързо си спечели име сред любителите на киното, а филмите им в по-голямата си част са качествени и стойностни заглавия, които всеки почитател на седмото изкуство трябва да гледа поне веднъж в живота си. Не напразно е сред любимите на голяма част от нашия екип.

Ето какво споделя и самият Хидео Коджима за въпросното сътрудничество:

А24 бяха родени преди десет години и тяхното присъствие е уникално на фона на всичко в индустрията. Няма други като тях. Филмите, които представят пред света, са с много високо качество и винаги иновативни. Лично аз съм привлечен от тяхните творения и дори са вдъхновявали работата ми. Техният уникален подход към начина на разказване на историята съвпада с визията на Kojima Productions и това, което правим през последните осем години. Сега работим по адаптация на Death Stranding заедно.

Коджима обаче не спира до тук. Следващите му думи може и да разстроят феновете на играта, но в същото време има възможност и да събудят неподозиран интерес в сърцата им.

Има много адаптации по видео игри, но това, което ние правим не е просто дословен прочит на съществуващия материал. Идеята ни е тази адаптация да не е само за феновете на играта, а за всеки, който обича филмите. Ние ще създадем цяла вселена, невиждана до този момент, която може да се превърне в реалност само чрез седмото изкуство.

Силни думи, спор няма. Думи, които сме чували много пъти от други продуценти, режисьори и дори актьори. Разбира се, този проект е в много начална фаза и със сигурност много неща ще се променят, но Хидео Коджима е познат перфекционист и поне малко можем да се доверим на думите му.

Припомняме ви, че играта Death Stranding се появи през 2019 година за Playstation 4, а в последствие за компютър и Playstation 5. Действието ѝ се развива в един странен и мрачен постапокалиптичен свят, изпълнен със злокобни създания, в който главният герой Сам Портър Бриджес има за цел да носи надежда и светлина на малкото оцелели хора. Много от първите ревюта се шегуваха, че геймплеят наподобява симулатор на куриерска фирма, но, както с много от творенията на Хидео Коджима, историята е много по-дълбока и интересна (както и точно толкова объркваща) от това.

В самата игра ролята на Сам се изпълнява от Норман Рийдъс, а злодей е големият Мадс Микелсен. Компания им правят още Лея Сейду и Маргарет Куали. Освен това епизодични роли имат Гийермо Дел Торо и Никълъс Уиндинг Рефн. По-горното изказване на Коджима предполага, че по този начин той се предпазва от гнева на феновете, ако тези актьори не са на разположение и се наложи да създаде чисто нова история. Все пак би било интересно да видим персонажите им от играта да оживеят и на голям екран.

За финал ви оставяме с трейлъра на PS5 изданието, за да придобиете поне някаква представа какво да очаквате:

Със сигурност ще следим за бъдещо развитие по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. На филм би станало добре, обаче тази игра и the last of us са едни от малкото игри, които така и не намерих воля да довърша. Тегава, мудна, не е моето нещо

    1. А Дизела няма ли да почне да прави Ридика

    2. мАни го тоя дебелак, на вълна „ла фамилия“ е

    3. Още един филм му остана и ще се пенсионира от фамилията. Само да не се захване с Трите Хикса 4 🙂