Doctor Strange

Entertainment Weekly has done it again! Току поприключи голямата визуална шумотевица около „Епизод VII” и списанието с фокус върху шоу-бизнеса излиза с нова „магнетична” корица, на която е самият доктор Стрейндж. Marvel успешно са се прицелили в правилното време – точно докато трае еуфорията около боксофис-рекордите на „Star Wars” е време да се привлече вниманието на публиката с нещо цветно и лъскаво – супергеройския костюм, в който е облечен един от най-„горещите” съвременни актьори.

За превъплъщението на Бенедикт Къмбърбач се говори отдавна, даже преди няколко седмици (след края на спектаклите на „Хамлет” в Лондонския Barbican Theatre) мрежата беше наводнена от папарашки снимки от Тибет, където екипът е бил на снимки – в търсене на лек за доктора и за среща с мистериозното същество Древния, който се заема с обучението на Стрейндж и му позволява да проникне в света на свръхестественото. „А в този свят, свръхестественото включва всичко от квантовата механика до струнната теория.”

Сега имаме възможност да видим първите официални снимки на Къмбърбач в образа на легендарния егоцентричен неврохирург, превърнал се във върховен магьосник, който е и главният защитник на Земята, способен да се справи с всякакви магически и мистични заплахи. С ръка на сърцето – при положение, че този герой се появява за пръв път през 1963 година в „сребърната ера” на комиксите, може би е разбираемо да го пременят в толкова психеделични цветове, ако следват буквално нарисувания образ, ала някак си е… too much.

Не ме разбирайте погрешно – почитател съм на комиксовите филми („Отмъстителите” и „Пазителите на Галактиката” са сред най-добрите и забавни блокбастърни филми ever!) и съм искрен фен на Къмби, обаче очаквах някак си по-обран и дори загадъчен образ. В момента одаянието и позите на доктор Стрейндж ми напомнят на приказен сюжет от телевизионна поредица…

Бенедикт Къмбърбач

Бенедикт Къмбърбач

Освен двете снимки с червения плащ, Marvel Studios предлагат и поглед към три концептуални рисунки – доктор Стивън Стрейндж по време на инцидента, в който губи ръцете си, тайнствената The Chamber of Relics и образ на момент на трансформация, която очевидно настъпва вследствие навлизането на магическите сили в тялото на доктора.

концептуални

Къмбърбач споделя пред EW, че всичко ще зависи от специалистите по визуални ефекти:

С голяма част от жестовете се създават магии. Забавно и шантаво е – как трябва да позирам, да си представям, че нещо се случва. Има доста красиви детайли, част от движенията наапомнят балет, и същевременно всичко е изпълнено с динамика. А след като момчетата в монтажа свършат своята част от работата, ще се случват много неща на екрана – падане, летене, скокове, бой, раздаване на юмруци, всичко е доста грубо и натурално…

В много ранен етап от работата по „Doctor Strange” се коментира опция да бъде поканен Къмбърбач, но заради пренатоварения му график започват преговори с Хоакин Финикс. След като той се оттегля, президентът на Marvel Studios и продуцент на филма Кевин Файги се връща на лелеяната си идея да вербува Къмбърбач.

Но той ставаше все по-популярен и по-търсен, разбира се и по-ангажиран – изглеждаше така, сякаш никога няма да успеем да напаснем тайминга с неговия. Огледахме се, обсъждахме и други актьори и накрая си казахме – трябва поне да опитаме да привлечем вниманието му!

Освен че Къмбърбач до момента няма други комиксови ангажименти – и ще е любопитно да видим префинен театрал в подобен образ, вероятно за комикс-маниаците ще бъде много любопитно как докторът ще се „намести” във вече оживялата вселена на Marvel.

Междувременно се получи потвърждение, отново чрез Entertainment Weekly, че Мадс Микелсен ще изиграе ролята на главния злодей в „Doctor Strange” – според Кевин Файги той ще е:

Магьосник, който се отцепва и създава собствена секта; който вярва, че Древният пази собствената си сила и че светът би бил по-добро място, ако на хората е разрешено да използват повече магически сили.

Все още не се казва кой точно (комиксов) герой ще бъде този персонаж. Беше потвърдено (не съвсем официално) и че Рейчъл Макадамс ще влезе в ролята на колега хирург, който е като „пристан” за доктор Стрейндж след навлизането му в света на магията – „той се среща с нея преди даа потегли на своето пътешествие, а и след като се връща от него; тя е неговата опорна точка в съвременността”, допълва Файги.

Напомняме, че ролята на учителя Древния е поверена на Тилда Суинтън, Чуетел Еджиофор ще видим като Барон Мордо, а в ролята на Nicodemus West е Майкъл Стълбарг. И разбира се, всички детайли ще станат кристално-магически ясни на 4 ноември догодина.

EW

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 Comments

  1. Между другото, хич не съм запознат с комиксите за този герой, но на първо четене филмът има егати и актьорският състав 😀 Къмбърбач, Микелсен (за мен твърдо в топ 10 сред актьорите напоследък, феноменален изпълнител и истинската причина, поради която си заслужава да се гледа този и всеки друг филм с негово участие), Тилда Суинтън, Чуетел Еджиофор, Майкъл Стълбарг, Рейчъл МакАдамс… ако нямаше никаква друга информация освен изредени тези имена, щях да си помисля, че става дума за филм на, да речем, братя Коен 😀

  2. Като анонсираха преди години, че ще го правят, аз лично винаги съм си представял Денис Куейд в ролята…..някакси ми мяза на оригинала

  3. Къмбарбач само да не вземе да преиграва като в Стар Трек, че ще стане малко смешно.
    Страхотен актьорски състав, но това вече не е изнанада когато става дума за комиксова адаптация.

  4. Говори се, че Мадс Микелсен е новият Доктор Дуум и че правата са се върнали у Марвел. Има един комикс, „Dr. Strange.& Dr. Doom: Triumph & Torment“, който препоръчвам на Riddick.

    В този филм обещават много психеделия и сюрреализъм, но от сценаристите на последния „Конан“ и от нелепия Къмбърбач не очаквам нищо добро. Ще каства магийки в Infinity War по Танос, после ще го дава пак шекспировед 😀 И ловец съм, и рибар съм.

  5. Миличък Фори, знаеш добре, че има талантливи актьори, които могат да изиграят ВСИЧКО – айде не се пра’и! То пък голяма философия да се превърнеш в комиксов герой 😛 Ще ти дам само още два примера – Робърт Дауни-син и Том Хидълстън! Благодаря за вниманието 😀

  6. Хахаха – фокусирах се върху конкретната Marvel-вселена 😀
    А и Джакман (все още) не е бил Чаплин, нито Хенри V или пък вампир при Джармуш 😛

  7. Нямам никакви забележки за каста и визията, само ме притеснява как ще третират самия перcонаж (чисто сценарно), тъй като в комиксите силата му е толкова нелепо огромна, че ще обезмисли всички останали супергерои и злодеи в MCU, ако не го „приземят“ поне малко. Освен това се надявам магията му да е научно обяснена.

  8. нали обясняваха, че с тои филм, ще влязат в света на мистичното, на магичното, едвали науката ще има място там

  9. Кур за науката! Дано да е фрашкано с извънземни номера. Засега нямам притеснения. Всичко изглежда ок.

  10. Кънтове….
    Новина
    Дънкърк
    НОЛАН

    Не отдавате значимото на Бог Нолан 😉

  11. При „Тор“ се получи, а ако искат да са консистентни с филмовата си вселена, би трябвало и тук да следват сходен модел – навлизането в квантовия свят, което стана в „Ант-ман“, е добра основа за „Doctor Strange“.