Един от най-харесваните и награждавани филми на Джеймс Л. БруксДуми на нежност (Terms of Endearment) излиза на екран преди точно… четири десетилетия. Номиниран е от Американската киноакадемия в 11 категории, като сред номинираните са две актриси – Шърли Маклейн и Дебра Уингър, и двама актьори – Джак Никълсън и Джон Литгоу. Творбата печели „Оскар“ за най-добър филм, Шърли и Джак също се сдобиват с мечтаните статуетки, а на Брукс са връчени още два „Оскар“-а – за режисура и адаптиран сценарий.

Кариерата на 83-годишният легендарен автор започва през 1965 година като сценарист в телевизионни предавания, негови режисьорски хитове от 80-те и 90-те години са още култовите Телевизионна мрежа (Broadcast News) и Колкото-толкова (As Good As It Gets). Обръщаме специално внимание на тези детайли, защото на голяма част от съвременната публика името Джеймс Л. Брукс надали говори нещо, но в момента се подготвя филм, който той ще режисира. А актьорският екип, който е събрал за новата си комедия Ella McCay е наистина удивителен.

Според информация, публикувана от Deadline, Брукс е сценарист и режисьор на филма, който проследява развитието на една млада дама с политически амбиции, която се опитва да жонглира с различните проблеми на ежедневието и в същото време се подготвя да поеме част от работата на своя ментор – действащият в момента губернатор. Сред актьорите, които ще имат честта да участват в Ella McCay, са чудесната Ема Маки, неотразимата Джейми Лий Къртис, любимецът ни Уди Харелсън, Албърт Брукс (номиниран за „Оскар“ за ролята си в Телевизионна мрежа), Айо Едебири, Кумаил Нанджиани, Спайк Фърн и др.

Много ни се иска да видим скоро филм, който да ни напомни какви страхотни истории сме гледали на голям екран в края на миналия век. Все още няма премиерна дата за Ella McCay, но очакваме с нетърпение завръщането под светлините на прожекторите на майстора Джеймс Л. Брукс.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *