Преди доста време бяхме споделили, че инди авторът Тод Солондз подготвя първия си по-високопрофилен филм Love Child, където в главните роли щяха да бъдат Рейчъл Вайс и Колин Фарел – повторно събиране след Омарът на Йоргос Лантимос. За съжаление значителното забавяне на проекта (както често се случва), е принудило смяна в екипа, но може само да стискаме палци, че в крайна сметка ще бъде за добро.

Тъй като мина доста време, ще започнем с историята. Love Child разказва модерен вариант на всеизвестния старогръцки мит за Едип цар. Тук обаче ще се занимаваме с 11-годишния Джуниър, който е много зрял за възрастта си, обожава мюзикълите на Бродуей и красивата си майка. След като организира инцидент, който почти убива баща му, който го тормози, Джуниър започва да окуража красавеца, който живее в къщата им за гости, да започне да ухажва майка му и да стане „новия му татко“. Когато обаче майка му наистина се влюбва, Джуниър отново започва да ревнува вниманието на майка си и измисля план да си го върне.

Според описанието на героя, което кастинг режисьорите са изпратили из индустрията, Джуниър е момче, което „обожава Бродуей и красивата си майка, мрази кънтри музика и всеки, който се изправя на пътя му до това, което иска. Той е много емоционален, хитър, чувствителен, зрял, екстровертен, манипулативен, сладък и сложен”.

Това многопластово и безсъмнено интересно описание веднага ни показва, че кастинга на детската роля ще е нещото, което или ще направи този филм, или ще го обрече. И въпреки че няма да можем да видим Фарел и Вайс в ролите, вече е обявено, че Елизабет Олсън ще поеме ролята на майката, което също ни радва. Не просто безспорно най-талантливата сестра Олсън, Елизабет беше и една от най-симпатичните части на Марвел вселената дълго време. Като цяло сме ѝ фенове и със сигурност искаме да я виждаме в различни роли – наскоро я гледахме като убийца от предградията, сега със сигурност ще ѝ пасне да бъде майка с обсесивно детенце.

Love Child е написан и ще бъде режисиран от Тод Солондз.

Ще се оглеждаме за допълнителни новини, особено от гледна точка на кастинг, но се очаква снимките да започнат тази пролет.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *