Laura Vandervoort as "Anna" in JIGSAW. Photo by Brooke Palmer.

Ако сте пропуснали да разберете, супер успешната „torture porn” хорър поредица „Saw”, позната у нас като „Убийствен пъзел”, се завръща на екран след 7-годишно отсъствие с нов филм, озаглавен „Jigsaw”, по името на „иконичния” убиец.

С режисурата са се нагърбили братята Майкъл и Питър Спириг, отговорни за „Daybreakers”, „Predestination” и „Winchester”, които по принцип бихме отбелязали като плюс за подобен филм. С измислянето на нови, креативни начини за гнусна смърт и wtf сюжетни обрати пък са се нагърбили сценаристите Джош Столбърг и Пийт Голдфингър („Пираня 3D”, „Sorority Row”).

За сюжета на „Jigsaw” не се знае много, освен че действието ще се развива десетилетие след края на „Убийствен пъзел 3D”, когато наяве излизат поредица от брутални смъртни случаи, а всички улики сочат към вече покойния убиец, известен като „Пъзела”.

Вижте повече в първия трейлър.

Няма какво да коментираме тук, освен че визията изглежда една идея по-лъскава (братята Спириг работят доста по-чисто), но без да жертва изцяло някои от характерните за поредицата визуални елементи. Всъщност доста от познатите (и задължителни) елементи на поредицата са на лице, така че феновете би трябвало да са доволни. Ние все още не сме решили дали ще се прежалим да го гледаме на кино.

В добавка ви предлагаме няколко снимки и два официални постера.

$

Callum Keith Rennie as "Halloran" and Clé Bennett as "Det. Keith" in JIGSAW. Photo by Brooke Palmer.

Laura Vandervoort as "Anna" in JIGSAW. Photo by Brooke Palmer.

1

$ (4)

Режисьори на „Jigsaw” са Майкъл и Питър Спириг („Daybreakers”, „Predestination”, „Winchester”), а сценаристи са Джош Столбърг и Пийт Голдфингър. В ролите са ветеранът на франчайза Тобин Бел, Мандела Ван Пийбълс, Лора Вандервурт, Бритъни Алън, Калъм Кийт Рени, Мат Пасмор и др.

Премиерата е 27 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Аз съм фен на поредицата и ми харесва всичко в трейлъра. Капанът с веригите и остриетата в началото на трейлъра напомня за един капан от Saw V. Имитаторът не случайно е избрал да направи капан, подобен на този. Това е един от малкото капани, за които полицията информира хората. Сякаш новият убиец иска да стане ясно на всички, че Пъзелът се е завърнал. По-нататък в трейлъра полицията намира в къщата капан с пистолет, изваден едно към едно от Saw II.Не мисля, че лекият хумор ще пречи на филма. В оригиналния Saw също имаше лек хумор отвреме навреме. Абе с 2 думи- хайпнат съм.

    1. То на теб какво ти харесва бе?

  2. Това с кофите на главите обаче беше яко 🙂
    Трейлъра ми допада. Може и да се получи свестен филм. Аз съм фен на поредицата, макар че след 3-тия филм поредицата стана тъпотия, но ще го гледам със сигурност.