Помните навярно, че вече имахме възможност да видим как изглеждат доктор Фройд и професор Луис в очаквания нов филм Freud’s Last Session. И ако в началото е подходящо образите да бъдат представени с реплики и жестове, които по специфичен, деликатен начин представят коренно противоположните представи за света, които ръководят живота на двамата велики, легендарни мислители, то новият трейлър, завъртял се наскоро в мрежата, радва с дързък и изпълнен с енергия диалог, благодарение на който предвкусваме супер-удоволствието от новото доказателство за легендарното майсторство на Антъни Хопкинс. Вярваме, че Матю Гуд е достоен негов партньор в особения екранен „дуел на вярата“, който очакваме с нетърпение.

Ще напомним, че творбата е адаптация на едноименната пиеса на Марк Ст. Джермейн – Freud’s Last Session, която пресъздава възможна среща между две легенди –  бащата на психоанализата Зигмунд Фройд и легендарния писател Клайв Стейпълс Луис, като по текста на сценария работи самият автор на пиесата, а за режисьор е ангажиран Мат Браун (The Man Who Knew Infinity, Ropewalk).

Вероятно често на публиката й се струва прекалено, когато се обръща внимание на опита за достоверно пресъздаване на епохата, но сме сигурни, че в този нов филм на Sony Pictures Classic вниманието към детайлите ще бъде от сериозно значение за силата на влиянието, което този филм ще има върху хората. Убедени сме, че Хопкинс в ролята на Зигмунд Фройд ще демонстрира за пореден път уникалната лекота, с която е надарен да „оживява“ поверените му екранни образи.

Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Двама от най-великите умове на ХХ век се запознават в навечерието на Втората световна война. През 1939 година Зигмунд Фройд живее последните си дни в Англия, избягал от родната Австрия след възхода на национал-социалистите. Един ден при него пристига гост – доста по-младия професор в Оксфорд К. С. Луис, а историята преплита минало, настояще и възможните интерпретации на техните представи за живота и неговия смисъл, като излиза извън границите на анализа на доктор Фройд, приложен в разговорите с професора, и отвежда зрителите на едно изпълнено с динамика пътуване в дебрите на философията, за да се стигне до вечния въпрос – за съществуването на Бог…

Продуценти на очаквания с нетъпрение филм са Алън Грийсман, Рик Никита, Мег Томсън, Хана Ледър, Тристан Орпен Линч и Робърт Стилман. В актьорския екип участват още Стивън Кембъл Мур – в ролята на Дж. Р. Р. Толкин, Лив Лиза Фрайс, Джоди Балфур, Падрик Дилейни и др.

Freud’s Last Session ще се появи в избрани киносалони в Ню Йорк и Лос Анджелис на 22 декември, за да се „класира“ за Оскаровата надпревара. Очаква се по-широкото разпространение на филма да продължи през януари 2024 година. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *