Много европейци обичат да се подиграват на американците за сравнително кратката им история, но не може да не признаем, че и в нея има дълбок извор от интересни случки и хора, които да бъдат драматизирани и разказани за кино. Сега ще споделим трейлъра на новия филм Shirley, който разказва за момент в американската история, който може да не е известен, но със сигурност е значим, особено от политическа гледна точка.

Реджина Кинг е носителка на „Оскар“, режисьор, но чисто и просто една от най-впечатляващите актриси, които работят в момента и всяко нейно ново начинание трябва да бъде отбелязвано. Сега тя ще се превъплъти в Шърли Чизълм, първата чернокожа жена, член на американския конгрес, която се кандидатира за президент на Щатите. Филмът проследява именно историческата ѝ президентска кампания през 1972 г. и как тя се изправя срещу всички стереотипи и предразсъдъци за расата и пола си, които среща постоянно.

Джон Ридли, който е носител на „Оскар“ за адаптирания сценарий на много възхвалявания 12 Years a Slave е едновременно сценарист и режисьор на Shirley. Реджина Кинг е в главната роля, а съпровождащият я актьорски състав също е впечатляващ и е начело с покойния Ланс Редик, в една от последните му роли. Заедно с тях ще видим Терънс Хауърд, Лукас Хеджис, Андре Холанд и Дориан Кросмонд Мисик.

Вижте трейлъра сега:

Без съмнение Shirley ще е нишов филм, за хора, които се интересуват от американска история и политика. В тази рамка ни се струва, че историята е повече от интересна, за жена, която е наистина влиятелна и оставя истинска следа след себе си – пионер, проправил път за много други след нея. И докато политическите игри може да не са за всеки, смятаме, че всеки зрител може да разбере един човек, който се бори за място в живота и кариерата си, въпреки многото (често нечестни) препятствия по пътя.

Shirley е написан и режисиран от Джон Ридли. В главните роли са Реджина Кинг, Ланс Редик, Терънс Хауърд, Лукас Хеджис, Андре Холанд и Дориан Кросмонд Мисик.

Филмът ще бъде достъпен в Netflix на 22 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *