Грег Уилиямс е един от най-интересните фотографи, работещи в Холивуд днес. За разлика от хора като Ани Лийбовиц например, Уилиямс не снима толкова промоционални и рекламни материали, колкото задкулисни кадри на актьори и актриси, докато се приготвят за фестивали и награди. Разпознаваемият му стил, задължителна черно-бяла гама и достъпа, който актьорите му предоставят до невижданите до сега моменти, правят снимките му страшно интересни и приказно красиви. Сега дългогодишната му работа го е довела и до снимачната площадка на следващия филм на Паоло Сорентино.

Както споделихме преди няколко месеца, Сорентино отново прави много лично звучащ филм, който още си няма официално заглавие, но главната му героиня ще се казва Партенопа като митичната сирена, опитала се да омае Орфей и отново е вдъхновен изцяло от родния му Неапол. В главната роля е Селест Дала Порта, но определено най-вълнуващото е, че любимият ни Гари Олдман също е част от актьорския ансамбъл.

Първите снимки от филма, които виждаме благодарение на Уилиямс, показват задкулисни кадри от снимачната площадка. Черно-бялата гама е на Уилиямс, но магията си е изцяло на Сорентино, а на когото и да е било решението за прическата на Олдман, им благодарим от цялото си сърце.

Вижте снимките сега:

Единственото, което знаем за филма, е че ще проследява живота на една жена от рождението ѝ през 1950, всички хора, които среща и събития, които преживява през живота си в Неапол. От кадрите си личи, че фокусът определено ще е върху хората, което е неизненадващо за Паоло Сорентино, но нямаме търпение за още един негов проект, в който той изразява любовта си към родния си град и го прави „още един герой в историята“ – израз, който по принцип никак не харесваме, но знаем, че вероятно важи тук с пълна сила.

В главните роли освен Гари Олдман и Селест Дала Порта са Дарио Аита, Силвия Дегранди, Изабела Ферари, Лоренцо Глейхесес, Биаджо Ицо, Марлон Жубер, Пепе Ландзета, Нело Машиа, Силвио Орландо, Луиса Раниери, Даниеле Риендзо, Стефания Сандрели и Алфонсо Сантагата.

Засега неозаглавеният филм, написан и режисиран от Паоло Сорентино (Великата красота, The Hand of God), вероятно ще излезе догодина, но за момента официална премиерна дата не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *