Всеки един спортен филм, който сме гледали в живота си, ни е научил, че това, че губиш, не означава, че си загубеняк – трябва ти само вяра в себе си, силата на приятелството или някаква подобна полу-магическа съставка, като например треньор, дошъл от много далеч, за да вдъхновява с позитивността си. В следващия филм на Тайка Уайтити той ще ни покаже един противоположен на Тед Ласо герой, който обаче в крайна сметка се оказва в доста подобна ситуация.

Разбира се, говорим за Next Goal Wins (Гол за победа), който ще ни даде възможност да видим първата главна роля на любимия ни Майкъл Фасбендър от години. Историята, вдъхновена от истински събития, разкрити в едноименния документален филм от 2014, разказва за най-лошия футболен тийм на света. Когато националният отбор на Американска Самоа преживява съкрушителната загуба 31-0 (пък и по принцип не печелят така или иначе), те апелират FIFA да им изпрати нов треньор. Футболната организация, току що уволнила холандецът Томас Рьонген (Фасбендър), му предлага да отиде на отдалечения остров и да поеме предложения пост.

Вижте първия трейлър сега:

Стилът на Тайка Уайтити е разпознаваем моментално и определено трябва да го поздравим с избора си да се представи като загубил определени награди – докара ни реални усмивки. Може би заради личното му признание, че това е „най-малко циничният му филм до сега“, виждаме и дори леко смекчаване на някои от инстинктите му, така че да се получи една по-нежна история от редовните му фабрики за шеги.

Определено нямаме търпение да видим Майкъл Фасбендър в тази роля, която всъщност веднага се вижда, че е по-дълбока от минималното – той е човек на непознато място с тежка професионална задача пред себе си, освен това е и изпаднал в отчаяние алкохолик, който не помни какво в живота му носи радост, а също така се превръща и в „намерено семейство“ на хора, от които не го е очаквал.

Струва ни се, че наистина това ще бъде филм, който едновременно е позитивен, заради типичната си жанрова структура, а и заради таланта на Тайка Уайтити да ни представя герои, които искаме да обичаме, каквито и да са слабостите им.

Next Goal Wins (Гол за победа) е режисиран от Тайка Уайтити (What We Do in the Shadows, Джоджо Заека, Тор: Рагнарок)по сценарий, написан от него и Иан Морис (What We Do in the Shadows). В главните роли са Майкъл Фасбендър, Елизабет Мос, Уил Арнет, Оскар Кайтли, Рис Дарби, Беула Коале,Камаина и др.

Премиерата е насрочена за 17 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *