Nemesis

Марк Милър е един от най-популярните комиксови автори, работещи в момента, и не е изненада, че Холивуд проявява сериозен интерес към него. След културния и комерсиален успех на „Неуловим” и „Kick Ass – Шут в г*за”, сега на път към екрана е най-новото му произведение “Nemesis”, което е в съавторство с художника Стив МакНивън.

Сюжетът на “Nemesis” често е описван като „Батман”, но с една малка подробност – Брус Уейн/Батман е злодей. Мат Андерсън е гениален милиардер, който е твърдо решен да отмъсти за смъртта на своите родители. Както вече казахме, интересното е, че също като родителите си, той е злодей и неговата главна цел са всички популярни и известни ченгета от целия свят. Както винаги, и тук има основен антагонист и това е Блейк Мороу – полицейският началник, отговорен за залавянето на родителите на Андерсън.

Новината идва от Bleeding Cool и Deadline, които съобщават, че правата на комикса (или графичния роман, ако предпочитате) са били закупени от „20th Century Fox” и ще бъдат продуцирани от компанията на Ридли и Тони Скот „Scott Free”, като самият Тони Скот е посочен за режисьор.

Nemesis комикс

По случай трейлъра на “Unstoppable” изказахме част от ширещото се мнение, че Тони Скот напоследък снима един и същи филм и сега тази новина ни изпълва с надежда, че нещата ще се променят в най-скоро време. Просто ни се струва, че това е проект, в който той може да покаже на какво е способен, стига разбира се да не „кастне” Дензъл Уошингтън в главната роля. Ето какво казва и самият Милър:

„Нашата мечта беше филм със Скот за режисьор, понеже той може да създава качествени образи, но и да се справи с екшъна и мащаба като никой друг. Много се развълнувахме от идеята той да режисира филм за супергерои.”

Предвид, че все още не са избрани сценаристи за проекта, почти 100% сигурно е, че “Nemesis” няма да е следващият проект на Тони Скот, който в момента е разтроен пред възможността да се нагърби с „Potzdamer Platz”, „Hell’s Angels” или обявения преди няколко дни „The Associate”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *