Кити Грийн, чийто дебютен филм бе запомнящият се The Assistant, се завръща с ново предложение този награден сезон. The Royal Hotel, чиято премиера бе на тазгодишния филмов фестивал в Телюрайд, вече получава позитивни реакции от критиците и ние сме заинтригувани. С първия си филм Грийн доказа, че има око за напрежение във всекидневни ситуации, и новият ѝ проект, който отново я събира с актрисата Джулия Гарнър, явно развива подобна тематика по задоволителни начини. 

Вижте първия трейлър на The Royal Hotel, споделен от Neon след премиерата му по фестивалите:

Атмосферата в първата половина на този трейлър ни е наистина приятна, намекваща за интересен поглед към едно приятелство в необичайни обстоятелства между Гарнър и Джесика Хенуик (която познаваме от Матрицата: Възкресения и Glass Onion). Но трилър елементите, които биват въведени след това, ни се струват някак форсирани. Съдейки по предишния ѝ филм, не смятаме, че Грийн е решила да направи откровен трилър от тематиката тук, а по-скоро напрегната драма за напрегната обстановка. Смятаме, че тя има талант за по-фини наблюдения относно проблемите на жените в мъжкия свят, и не сме сигурни, дали можем да се доверим на настроението, което създава трейлърът. В случай, че The Royal Hotel наистина е трилър, то тогава определено не усещаме скелето на стабилен конфликт. Повече информация за това можем да си извлечем от официалния синопсис на филма: 

Американките Хана (Джулия Гарнър) и Лив (Джесика Хенуик) са най-добри приятелки, които обикалят Австралия. След като парите им свършват, Лив, търсеща приключение, убеждава Хана да приеме временна работа като наето лице зад бара на кръчма, наречена „Ройъл Хотел“, в отдалечен миньорски град в пустошта. Собственикът на бара Били (Хюго Уийвинг) и множество местни жители запознават момичетата с местната културата на пиене, но скоро Хана и Лив се оказват в капана на тревожна ситуация, която бързо излиза извън техния контрол.

The Royal Hotel е базиран на документалния Hotel Coolgardie от 2016 г., което ни се струва подходящо за Кити Грийн. The Assistant бе вдъхновен от добре документираните събития около Харви Уайнстийн и офисите на Miramax, а и режисьорката има няколко собствени документални филмa, като активисткия Ukraine is not a Brothel и Casting JonBennet за Netflix. Надяваме се, че The Royal Hotel ще бъде стъпка напред за Грийн и ще се радваме много на една интелигентна, напрегната драма. 

The Royal Hotel е режисиран от Кити Грийн по сценарий от Грийн и Оскар Рединг, базиран на Hotel Coolgardie на Пийт Глийсън. В ролите участват Джулия Гарнър, Джесика Хенуик, Хюго Уийвинг и Тоби Уолъс. 

Премиерата в американските кина е 6 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *