Джули Делпи

От режисьорския й дебют през 2002 година до ден днешен Джули Делпи участва с роли в 15 пълнометражни филма и режисира 6 от тях. Най-новият – „Lolo” дава комедийно обещание в добрите френски традиции от миналото.

В сюжета са забъркани изискана и сериозна жена (Делпи) и нещо като смотаняк на средна възраст (Бун), между които мигновено пламва любовна искра, чиито резултат е… проблеми с въз-големичкия син Лоло. Той е готов да стъжни живота на майка си, защото друг мъж го „измества” в сърцето й. Колко трогателно!

При все спорните умения зад камерата на чаровната 45-годишна актриса, склонни сме да се надяваме, че историята ще бъде закачливо-любопитна (не само с първосигнални комедийни „трикове”, с каквито е пълен трейлъра) и няма да остави неприятното усещане, че гледаме пореден преразказ по до болка позната тема.

В ролите, освен сценаристката-режисьорка и Дани Бун са още Венсан Ласкост, Карин Виард, а премиерата на „Lolo” се очаква на 28 октомври във Франция. Голяма е вероятността филмът да бъде разпространен във френскоговодящите региони на Европа и… да си остане дотам – той просто няма потенциал да се бори за екрани в мултиплексите, а все по-малко остават компаниите, които се наемат с разпространение на арт филми, просто защото няма публика за тях…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *