Закрилникът на Дензъл Уошингтън ще влезе отново в действие – почти десетилетие след като „покори“ родните екрани в боксофис надпреварата през есента на 2014 с първия филм от тази екшън вакханалия. Вероятно почитателите на шпионските трилъри си спомнят, че през 80-те години на ХХ век са затаявали дъх пред телевизорите в очакване на едноименната поредица, създадена от Майкъл Слоун и Ричард Линдайм, чак до август 1989 година. Четвърт век по-късно се появява първата холивудска адаптация с участието на Дензъл Уошингтън, притежател на две награди и осем актьорски номинации за „Оскар“, като сценария на филма бе дело на Ричард Уенк, а с режисьорските отговорности жонглира Антоан Фукуа (Тренировъчен ден, Великолепната седморка).

Едва ли някой се съмнявал, че след първата история за бившия член на щатските спец-служби Робърт МакКол, който инсценира собствената си смърт и използва ефективно уменията си, за да раздава истинско правосъдие и да помага на слабите и онеправданите, ще има втора (която също се представи добре в класациите по зрители и приходи), че и трета част. И тук вече разумът е надделял, защото авторите на Закрилникът обявиха още с появата на трейлъра на новия филм, че третият екшън с този главен герой ще бъде и последен за него. Както вероятно феновете отдавна са наясно, този път действието е пренесено в крайбрежието на Амалфи, Неапол и Рим, за да бъде максимално автентична срещата… с мафията.

Всичко е спретнато, подредено, изчислено – действа като по… хронометър. Публиката знае какво да очаква и сме сигурни, че отново ще напълни салоните в очакване на среща с почти 70-годишният Уошингтън. Нагнетяване на напрежението, екшън и ефикасност с оръжията – това са достатъчни фактори, за да гарантират финансов успех на Закрилникът 3. Любопитен факт е, че снимките са продължили от октомври 2022 до януари 2023 – и филмът е конструиран максимално скоростно, за да се появи на кино в самия край на „летния слот“ за блокбастъри. Още няколко тийзъра могат да допълнят обобщението по темата за рекламната кампания на филма през юли и август, а непосредствено след тях ще откриете и официалния синопсис.

След като се отказва от живота си като убиец по поръчки на правителството, Робърт МакКол (Дензъл Уошингтън) се опитва да се примири с ужасните действия, които е извършвал в миналото, и да открие шанс за изкупление с въздаване на справедливост и подкрепа за беззащитните. МакКол се чувства наистина като у дома си в Южна Италия, но открива, че новите му приятели са попаднали под властта на местните шефове на престъпния свят. Когато събитията стават изключително смъртоносни за хората около него, той знае какво е нужно да направи – да се разправи собственоръчно с мафията.

Освен несломимия Дензъл Уошингтън, в актьорския екип на Закрилникът 3 участват още Дакота Фанинг (двамата са си партнирали в Man on Fire преди около две десетилетия!), Дейвид Денман (The Office), Соня Амар (Scream), Ремо Гироне (Le Mans ’66), Андреа Додеро (Thou Shalt Not Hate), Бруно Билота (The Tourist) и др. И трите филма са дело на Ричард Уенк като сценарист, режисирани от Антоан Фукуа. Оператор е Робърт Ричардсън (Once Upon A Time… in Hollywood, The Aviator).

Премиерата на Закрилникът 3 е предвидена за този петък – 1 септември 2023. Много е вероятно вследствие на сделката между Sony и Netflix, филмът да се появи и в стрийминг платформата до края на годината или в началото на 2024.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. По-добрият Джон Уик и да се надяваме, че наистина знаят кога и ще спрат.