Новият трейлър на Chicken Run: Dawn of the Nugget е от онези реклами, които феновете на stop-motionанимацията могат да си ги пускат отново и отново до безкрай – или по-скоро, докато дойде моментът за премиерата на филма. Очакваното повече от 20 години продължение на прочутия филм Бягството на пилето (Chicken Run), вече е готово.

Точно с историята за Роки и кокошките, избягали от злата госпожа Туиди, британците от Aardman (Уолъс и Громит, Овцата ШонПиратите! Банда неудачници) си завоюваха завидна световна слава. За новото пилешко приключение студиото е подкрепено от Netflix, а негов режисьор е Сам Фел (ParaNorman). Героите вече са в готовност за едно опасно влизане с взлом, а от този трейлър научаваме, че всъщност това е… спасителна операция!

Младите винаги са били най-безразсъдните бунтари и търсачи на силни усещавия! Но в случая бягството на тийнейджърката Моли предизвиква опита за промъкване на свободното кокошо племе във високотехнологичната ферма, където пернатите ги грози… смъртна опасност и незабавна трансформация в пържени пилешки хапки. Ето какво гласи официалният синопсис на Chicken Run: Dawn of the Nugget:

След като се спасяват с рисковано бягство от фермата на Туиди, Джинджър и Роки, заедно с цялото ято, осъществяват мечтата си за спокоен и мирен живот на един остров-убежище, далече от опасностите в света на хората. След като се излюпва малката кокошчица Моли, щастието на Джинджър е пълно! Но пилешкото племе го грози нова, ужасяваща опасност. Джинджър и безстрашният й екип решават да рискуват трудно извоюваната си свобода и да се притекат на помощ на своите посестрими – този път задачата е да се промъкнат невредими във ферма, превърнала се в строго охранявана крепост.

Сценарият на това птиче приключение, което изглежда като тотален „guilty-pleasure treat“, е дело на Кери Къркпатрик, Джон О’Фарел и Ръсел Тънард. Актьорите, които ще чуем в ролите на ко-ко-спец-агентите, са Танди Нютън, Закари Леви, Бела Рамзи, Имелда Стаунтън, Лин Фъргюсън, Джейн Хоръкс, Дейвид Брадли, Ромеш Ранганатан, Даниел Мейс, Джоси Седжуик-Дейвис, Питър Серафинович, Ник Мохамед и (отново, както и в оригиналния филм!) Миранда Ричардсън.

Продуценти на Chicken Run: Dawn Of The Nuggets са Стив Пегръм и Лейла Хобард, майстор на монтажа е Стивън Пъркинс, композитор е Хари Грегсън-Уилямс. Изпълнителни продуценти са режисьорите на Бягството на пилето – Питър Лорд и Ник Парк, както и Карла Шели, Пол Кюли, Къркпатрик и режисьорът Сам Фел.

Премиерата е на 15 декември 2023 в платформата на Netflix. Време е за екшън!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *