Да направим бърз обзор на предстоящите филми на Никълъс Кейдж и какви са ни очакванията за тях. Защо ли? Защото е Никълъс Кейдж и винаги трябва да му се обръща внимание и да се мисли за него, затова. Неясно кога предстои продължение на Lord of War, което ни е доста съмнително като идея – този филм няма никаква нужда от продължение, затова пък го обичаме и кой знае, може да си позволим известен оптимизъм. Далеч по-скоро са Sympathy for the Devil, който ни се струва от забавните Кейдж простотии, защото героят му изглежда забавно откачен, и The Retirement Plan, който май е от непоносимите Кейдж простотии, защото героят му (и всичко около него) изглежда напълно познато и отегчително.

И стигаме до Dream Scenario, може би проектът, за който сме най-любопитни, защото не знаем почти нищо, а малкото, което знаем, звучи доста интересно. Припомняме, че това е филм, в който Кейдж играе най-обикновен застаряващ професор, докато един ден не се оказва най-популярният човек в кампуса си (или в света? Не сме сигурни.), след като се е появил в сънищата на всички. За разлика от Кошмари на Елм Стрийт, този филм е представян като комедия. Ние обаче се надяваме да бъде и някакво изследване на характери, защото, ако страхотната визуална трансформация на Кейдж е просто за шегички, няма да е супер интересно, да не кажем, че ще е и голяма загуба.

Преди известно време видяхме няколко задкулисни кадъра, но ето я и първата официална снимка от филма:

Концепцията на филма е супер интересна. Поддържащият актьорски състав е на висота, като включва хора като Майкъл Сера, Джулиан Никълсън и Тим Медоус – актьори, които едновременно са с доказани комедийни способности, но и могат да изграждат комплексни образи. Dream Scenario е написан и режисиран от обещаващият норвежец Кристофър Боргли, чийто предишен филм Sick of Myself (Syk Pike) беше доста добре приет. Той освен това отново работи с оператора Бенджамин Льоб, за когото знаем, че знае как да направи Ник Кейдж да изглежда добре (сякаш му трябва помощ) – вече го направи в Mandy.

Истински любопитни сме за този филм, може би защото продължаваме да не знаем почти нищо за него и със сигурност ще следим за повече информация, особено около премиерата му.

Dream Scenario е написан и режисиран от Кристофър Боргли. В главните роли са Никълъс Кейдж, Тим Медоус, Майкъл Сера, Джулиан Никълсън, Дилан Гелула и Дилан Бейкър.

Широка премиерна дата за момента не е обявена, но филмът ще направи дебюта си на фестивала в Торонто в началото на септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Симпатия към дявола беше доста скучен.. изгледах го само до половината….