Знаем, че много хора не ни вярват, когато се опитаме да обясним, че всъщност и в най-абсурдния Никълъс Кейдж филм винаги има нещо, което си струва гледането – самият Никълъс Кейдж. Съвсем не отричаме, че той много дълго време се снимаше в брадви, които не ни интересуваха особено и както ще видите днес, явно продължава да го прави. Въпросът е в съвсем друго – за разлика от много хора, които стават безразлични и започват да се пускат по пътя на най-малкото съпротивление, което ще им донесе пари, на Кейдж винаги му пука, а това просто заслужава уважение.

Поредната безобразна простотия, в която ще можем да видим легендарния актьор се нарича The Retirement Plan и разказва за Кейдж, който живее като плажен несретник на Кайманските острови. Изведнъж обаче от някъде се появява малката му внучка – дъщеря на отчуждената му дъщеря Ашли. Ашли е откраднала нещо от неправилните хора и се оказва с група престъпници по петите. Естествено, Никълъс Кейдж не е просто какъвто и да е баща – той е от онези „със специален набор от умения“.

Вижте трейлъра сега:

Разбира се, че изглежда безумно, за това никога не е има съмнения. Само че имаме една такава автоматична реакция да се усмихнем, когато видим Джаки Ърл Хейли – та той може да „дъвче декора“ почти колкото самия Кейдж! Радваме се да видим и Рон Пърлман в ролята на подчинения „goon”, а не главния бос, което със сигурност също ще е забавно.

В крайна сметка The Retirement Plan очевидно е поредна леко различна (но не съвсем) вариация на Твърде лично с Лиъм Нийсън или Никой с Боб Оденкърк – пенсиониран убиец се завръща към уменията си, когато семейството му е застрашено. Няма да има нищо в този сюжет, което да ни изненада или дори особено много да ни заинтересува. Реално това е и една от ролите на Кейдж, от които сме по-малко заинтересувани напоследък (за разлика например, от откачения убиец в предстоящия Sympathy for the Devil). Струва ни се, че The Retirement Plan ще е един от онези филми на актьора, които по-скоро ще минат незабелязани и никога няма да си ги пуснем нарочно, но пък ако някой ден им попаднем случайно, едва ли ще се разочароваме.

The Retirement Plan е написан и режисиран от Тим Браун (Buckley’s Chance, Devil in the Dark). В главните роли са Никълъс Кейдж, Ашли Грийн, Джаки Ърл Хейли, Рон Пърлман, Талия Кембъл и Ърни Хъдсън.

Премиерата ще бъде на 25 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *