the-essex-serpent-3

Няма как да отречем, че в последно време Apple TV+ настъпиха на стрийминг сцената с впечатляващи телевизионни проекти, дело на вълнуващи творци и с повече от първокласни актьори. Новото им заглавие се вписва точно в тези категории, а на всичкото отгоре може да се похвали и с истински интригуваща история.

The Essex Serpent” е минисериал от шест епизода, вдъхновен от едноименния роман на Сара Пери, а главните роли са поверени на Клеър Дейнс и Том Хидълстън. Припомняме, че историята разказва за аматьор-палеонтоложката Сара Сийборн, която се наслаждава на свободата си след като съпругът й насилник умира. Вместо да се придържа към очакваните викториански норми, Сара отива в малко градче в Есекс, за да преследва легендата за митично създание. Там тя се запознава с женения свещеник Уилиям Рансъм, който е лидер на общността и между двамата припламват искри. Сериалът разглежда едновременно историята на двамата герои, както и връзките им със съвременното им общество, неговите вярвания и очаквания и как те се преплитат с легендите на местността.

Вече сме виждали как точно ще изглежда Хидълстън в ролята, а сега е време да видим и как се вписва Дейнс. Предполагаме, че скоро ще се появи и трейлър, който ще подскаже повече за цялостния тон на проекта:

the-essex-serpent-2 the-essex-serpent-1

Много ни е интересно как ще се свържат линията за разследването на митичното същество, което си представяме, че ще бъде като своеобразна детективска история, с разказа за епохата и нейните особености. Прави ни впечатление Клеър Дейнс и контрастът между визията ѝ когато е в типичната викторианска рокля, вероятно в моментите, когато се опитва да се придържа към обществените норми, и облеклото ѝ докато е „на лов“ заедно със свещеника.

Не знаем дали ще има „фентъзи“ елементи в цялата история, но дори и да е напълно реалистична, изследването на локални митове и легенди винаги е изключително интересно. Щом в цялата картинка ще можем и да видим актьори като Хидълстън и Дейнс, която в последните години видяхме да изтерясва в „Homeland“, вероятно можем да се надяваме на иновативна и заслужаваща си телевизионна продукция.

The Essex Serpent” е режисиран от номинираната за БАФТА Клио Барнард („The Arbor”) и написан от Анна Саймън („Mrs. Wilson”), която също е номинирана за БАФТА. В главните роли са Клеър Дейнс, Том Хидълстън, Клеманс Поези, Франк Дилейн и Хейли Скуайърс.

Първите два епизода ще дебютират на 13 май в платформата Apple TV+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *