Сред многото запомнящи се роли на Никълъс Кейдж, винаги сме смятали тази от Цар на войната (Lord of War) за една от най-добрите, а филмът – за един от любимите ни с негово участие. Цар на войната е едновременно напрегнат и забавен, успешно балансира основния си сюжет за възхода на известния дилър на оръжия Юри Орлов и морала на това, с което той се занимава, с историята за семейството му и най-вече незабравимия му брат Витали. Сега разбираме, че се подготвя продължение.

Никълъс Кейдж и сценарист-режисьорът Андрю Никъл са се съгласили, че е време за продължение, озаглавено Lords of War (Царе на войната?)и са решили да го снимат още тази година. Този път обаче врътката е, че Юри разбира за съществуването на неподозиран син – Антон. Синчето обаче няма интерес от семейно събиране – той иска да надмине постиженията на баща си в професията му, събира армия от наемници и ще се състезава с Юри във всяко отношение.

В ролята на Антон ще влезе Бил Скарсгард, което намираме за доста логичен избор – представяме си го спокойно като син на Кейдж, защото и двамата имат запомнящи се, необикновени лица. Освен това вече го гледахме като злодеятелният Маркиз в Джон Уик 4 и знаем, че той няма нужда от мистериозни клоунски сили, за да е заплашителен.

Веднага си признаваме, че първата ни реакция от тази новина беше не просто скептицизъм, а практическа сигурност, че наследството на филма ще бъде опетнено. В процеса на писане обаче, авторът на тази новина разбира, че може и да няма много наследство за опетняване – това е от филмите на Никълъс Кейдж, които имат не особено висок боксофис и добри, но не страхотни ревюта. Определено препоръчваме да го изгледате, ако не сте – обещаваме, че си струва.

Това е един от по-редките случаи, в които не сме сигурни, че събирането на стария екип, задължително ще се увенчае с успех. Режисьорът Андрю Никъл, от оригиналния филм, излязъл през 2005 г, досега, е правил само средно гледаеми екшън-трилъри. А с цялата ни любов към Кейдж, не можем да кажем, че изборът му да участва в някой филм, задължително е знак, че крайният резултат ще е добър. Със сигурност ще се интересуваме от развитието на проекта и ще следим за първи кадри внимателно.

Lords of War ще бъде написан и режисиран от Андрю Никъл и ще търси разпространение на тазгодишния фестивал в Кан. Очаква се снимките да започнат през есента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *