Колкото и (част от екипа ни) да се броим предани почитатели на новозеландското „куку“ (слагаме този етикет с цялото уважение, на което сме способни!) Тайка Уайтити, все още не сме намерили време да ви съобщим, че заедно с всичко друго, което си е стоварил като творчески проекти в близкото бъдеще, той е решил да се захване и с една поредица за FX.

Според Discussing Film Уайтити ще бъде един от авторите и режисьор на пилотния епизод на „Reservation Dogs“ – драматична история, която е изкушила продуцентското въображение на Гарет Бах от компанията „Scott Rudin Productions“, като функциите на изпълнителни продуценти ще бъдат поети от самия Тайка Уайтити и неговия съсценарист Стърлин Харджо.

Описанията, които FX са предоставили на медиите, включват два важни фактора, характерни за творчеството на Тайка Уайтити – специалното внимание, с което той се отнася към съдбата на различни етнически и социални групи и истории, които се фокусират върху порастването и трансформацията на младите хора. „Reservation Dogs“ ще разкаже драматичната история на четирима тийнейджъри от индиански резерват в Оклахома, които извършват различни дребни мошеничества.

Уайтити се включва с опита и специфичния си поглед към особеностите на младежкия свят, а неговият съсценарист Харджо има специално отношение към съдбата на наследниците на индианските традиции в родния му щат Оклахома, като до момента е режисирал собствени проекти с подобна тематика.

Тайка Уайтити и FX в момента работят активно по втория сезон на „What We Do in the Shadows“, а междувременно „Reservation Dogs“ май ще трябва да си изчака реда, защото в графата „бъдещи творчески планове“ на Тайка се натрупаха много нови неща. Да видим кое ще захване първо – „Next Goal Wins“ или „Thor: Love and Thunder“… Узнаем ли подробности – ще съобщим!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *