След сериозен фестивален пробег, днес, 14 юли, зомби комедията Final Cut на наградения с „Оскар“ Мишел Азанависиус тръгва в широко разпространение в Щатите и въпреки че не останахме особено впечатлени от първия му тийзър, решихме да обърнем един последен поглед към филма, като представим новия му трейлър.

Final Cut е римейк на един от малкото оригинални и качествени зомби филми от последните години – One Cut of the Dead на Шиничиро Уеда, и разказва за режисьор, натоварен със задачата да заснеме нискобюджетен зомби филм в един кадър, в който актьорите и екипът един по един се превръщат в зомбита.

Както казахме и миналия път, според официалните описания Final Cut е „закачливо обяснение в любов към изкуството на правенето на филми и пропит с кръв, изключително забавен „meta-to-the-max“ жанров фарс.“

Продължаваме да не сме впечатлени от видяното и извън това, че харесваме Ромен Дюри и Беренис Бежо не виждаме друга причина да гледаме Final Cut, вместо да си пуснем оригинала на Шиничиро Уеда. Мишел Азанависиус е интересен режисьор, но комедийният му стил не ни е съвсем на сърце, а и ранните отзиви не успяват да ни убедят, че той е успял да сътвори „страшен и забавен филм със сърце и душа”, който да отдава почит жанра. В близкото ни обкръжение обаче има хора, които не пропускат подобни филми (особено, ако са по-високопрофилни) и ако чуем добра дума от тях, може и да му хвърлим едно око някоя неделя.

Вижте и един постер.

Режисьор и сценарист на Final Cut е Мишел Азанависиус (OSS 117АртистътThe SearchRedoubtable), по сценария на One Cut of the Dead на ШиничироУеда и Риоичи Уада. В ролите са Ромен Дюри, Беренис Бежо, Матилда Лъц, Финеган Олдфийлд, Грегори Гадебуа и др.

Филмът тръгва в широко разпространение в Щатите от днес, 14 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *