Случва се някое произведение на изкуството да говори директно на сърцето ни и когато това се случва, усещането е страхотно. Но когато същото това произведение ни провокира и на интелектуално ниво, тогава изживяването е още по-невероятно. Нещо като страхотен секс с човека, в когото сте влюбени и обичате истински. Точно по такъв начин се отрази първият сезон на превърналия се във световен феномен, фантастичен 80-тарски сериал на братята Дъфър и Netflix „Stranger Things”, който стори невъзможното и ни върна директно в детството.

Не ни се иска да влизаме в допълнителни обяснения по темата. Това, че „Stranger Things” ни вълнува, може да разберете и сами, като хвърлите един поглед към подробното ни ревю на първи сезон, разгорещеното ни обсъждане в посветения на сериала епизод на подкаста ни „Inglorious Kunts“ или да видите новините ни до момента, където между другото може да прочетете ужасно много подробности за това, което ни очаква във втори сезон. Вместо това директно ще пристъпим към последните новости, които включват един фантастичен постер, съвсем кратички тийзър и синопсис, както и тайминг на важните събития до момента.

Започваме с хронологията и синопсиса:

1953 г. (конкретната дата е незивестна) – MKUltra пристигат в Хокинс и започват експерименти.

1979 г. – Шериф Джим Хопър се завръща в Хокинс.

1983 г., 6 ноември – Изчезването на Уил Байърс

1983 г., 8 ноември – Изчезването на Барбара Холанд

1984 г. е и жителите на Хокинс, Индиана все още са разтърсени от ужаса на демогоргона и тайните на Хокинската лаборатория. Уил Байърс е спасен от Обърнатия свят, но по-голяма и по-зловеща сила заплашва тези, които са оцелели.

Или както ни уведомява новия кратичък тйзър, 1984 г. ще е много по-… странна. Some doors can’t be closed.

А каква ще е тази „по-голяма и по-зловеща сила”, която дебне? Все още не знаем, но можем да придобиете някаква идея от 30-секундното Super Bowl промо, което видяхме преди време, както и от споменатия по-горе плакат.

плакат

Страхотно. Не ни се случва много често (да не кажем никога), но вече искаме лятото да е приключило и да идва есента, за когато е насрочена премиерата на втори сезон. Точната дата е 27 октомври.

Припомняме, че всякакви подробности за „Stranger Things” може да откриете ни в новините ни по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Сериалът е близко до съвършенството, а маркетинговата му кампания в Инстаграм е сред малкото, които си струва да се следят 🙂

  2. Bторият сезон на „Stranger Things“ ни е back-up планът за „То“ – ако Мушети разочарова, спасението е в братята Дъфър. 🙂