Демоничните ужаси можете с лопата да ги ринете и през последните години много рядко някое заглавие успява поне малко да си подаде главата над посредственото блато, за да бъде забелязано. От време на време някой филм все пак си пробива път до специализираните фестивали и къде заслужено, къде от учтивост, си спечелва някое и друго хвалебствие. За съжаление, няма и година по-късно се потапя обратно в забвението, от което е имал мимолетното щастие да избяга.

Дали такава ще е съдбата на вдъхновения от индийската митология хорър It Lives Inside, ще разберем след година или две. Преди това обаче ще можем да преценим сами дали високите мнения, които дебютния пълнометражен филм на режисьора Бишал Дута трупа след себе си, са заслужени.

Вижте първия трейлър, който дебютира тези дни:

It Lives Inside комбинира индийска митология с преживявания на самия режисьор от неговото детство, както и истории на дядо му. Филмът ще се фокусира върху Сам, която е отчаяна да се впише в новото си училище. Тя е готова да се отрече от своите индийски корени и семейство само и само да бъде като всички останали. Когато обаче митологичен демон се залепя за нейната бивша най-добра приятелка, Сам ще трябва да прегърне своето наследство ако иска да го победи.

На пръв поглед It Lives Inside предлага много стандартна формула за демоничен ужас, в който определен демон или друго свръхестествено създание дебне жертвите си и бавно, но сигурно ги насочва към тяхната смърт. Формата и методите за постигане на целите може да варират, но идеята винаги е една и съща. Дали този филм ще предложи нещо различно? Критиката смее да твърди така. Разбира се, намесването на индийския фолклор е глътка свеж въздух сред генеричните чудовища, но не е нещо ново или нечувано.

Вижте и официалния плакат:

It Lives Inside е режисиран и написан от Бишал Дута. В ролите ще видим Меган Сури, Неери Бая, Мохана Кришнан, Вик Сахай, Бети Габриел и други.

Премиерата е насрочена за есента на тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *