Интересен и изненадващ факт, свързан с нови проекти на канадската актриса, сценаристка и режисьорка Сара Поли – носителката на „Оскар“ за най-добър сценарий за Women Talking се е ангажирала да напише и режисира игралната адаптация на легендарната анимация Бамби (Bambi) за Disney. Тази идея вероятно не се вписва в известното до момента творческо амплоа на Поли, автор на Take This Waltz (в който си партнират Мишел Уилямс и Сет Роугън), документалния Stories We Tell, номинирания за „Оскар“ Away From Her и още няколко късометражни инди-филма. Може да е решила да последва примера на Джон Фавро, който направи разкошна Книга за джунглата и компромисен Цар Лъв; тук намесата на Аладин и Дъмбо ни се струва излишна, защото действието на техните истории не се развива (основно) в животинското царство, и въпреки това се оказаха (разбираемо!) не на очакваното от Къщата на Мишката боксофис ниво.

Според Deadline по бъдещата игрална версия на Бамби вече се работи и е потвърдено, че филмът ще бъде мюзикъл, като за това ще помогне шесткратната носителка на „Грами“ кънтри-звезда Кейси Мъсгрейвс. Най-новата версия на сценария е дело на Мика Фитцърман-Блу и Ноа Харпстър (Transparent), а продуцентите от компанията Depth of Field, братята Крис и Пол Уайтц, не са се отказали от работата по този проект от пандемичната година, когато сценаристи за Disney са били Дженива Робъртсън-Дворе и Линдзи Биър.

Рисуваният филм за малкото еленче Бамби, което губи майка си и трябва да открие как да се справя с живота, заедно с приятелите си зайче, скункс и всякакви доброжелателни горски обитатели, е режисиран от Дейвид Хенд и продуциран от Уолт Дисни преди осем десетилетия по едноименния роман на Феликс Залтен, издаден през 1923 година. Анимацията получава своето място в Националния филмов регистър на Библиотеката на конгреса на САЩ заради своята културна, историческа и естетическа значимост през декември 2011 година.

Макар да подозираме какъв ще се окаже резултатът от тази „забежка“ на независим творец като Сара Поли към безмилостните Disney, за момента ще кажем, че само оставаме в очакване на новини и се надяваме те да опровергаят скептицизма ни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment