Доста харесваме Патрик Уилсън („Пазителите”, „Опасна невинност”, „Малки деца”, „Заклинанието“, „Фарго“) и очевидно не сме единствените. Човекът не е от най-големите звезди, които еднолично могат да продадат филм, но определено е сред най-разпознаваемите („character“) актьори и не спира да работи усилено, при това във всевъзможни жанрове. Предстои да го видим като злодея в „Аквамен“, а наскоро стана ясно, че ще участва и в най-новата, незнайно коя поред адаптация на произведение на Стивън Кинг (в съавторство със сина му Джо Хил) „In The Tall Grass“.

Сега пък Deadline съобщават, че Уилсън ще се присъедини и към новия филм на Роланд Емерих – военната драма „Midway“. Действието се развива през Втората световна война и по-специално ще отразява Битката при атола Мидуей, която се състои на 4 юни 1942 година и е една от най-значителните морски битки в конфликта – повратен момент във войната в Тихия океан, в който флотът на САЩ побеждава обединения флот на Япония. Филмът ще е хроника на героичните подвизи на войници и пилоти, които постигат невъзможното и обръщат хода на войната.

Според информацията Патрик Уилсън ще влезе в ролята на Едуин Лейтън – „rear“ адмирал (или флагман) от флотата на Съединените щати, който е ключов разузнавач по време на войната. Припомняме, че в „Midway“ участват още Уди Харелсън като адмирал Честър Нимиц, Люк Евънс като авиатора Уейд МакКлъски, за когото Нимиц казва, че собственоръчно е решил съдбата на американските военни сили в битката, както и Манди Мур във все още неуточнена роля.

Вече споделихме какво ни е отношението към „Midway“. Емерих не е правил нищо качествено от години (а тук е мястото да вмъкнем и че не харесваме „Патриотът“ с Мел Гибсън) и на този етап не виждаме нищо, което категорично да разсее скептицизма ни. Но знае ли човек, след първия трейлър може да променим мнението си. Ако не друго, то поне с присъединяването на Патрик Уилсън вече има двама основни актьори, които харесваме (другият е Уди) и които да ни разсейват.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *