Ако питате нас, макар че не сме от най-лудите фенове на един от най-дългогодишните филмови франчайзи, 25-ата част ще се впише достойно в наследството на Бонд. От видяното до момента – първи трейлър, постери, super-bowl видео, изводите са за супер добре конструиран екшън (както и предполагахме) и през месеците на пандемични ограничения нетърпението се превърна в досадно трънче, което чегърта мислите ни в очакване на премиерата на „Смъртта може да почака“ („No Time to Die”). Дойде време за нов трейлър – най-накрая – e, voila!

Огледален, гумен, костюмиран, взривяван, подмятан, подпалван, изстрелван, потапян – Бонд винаги е бил и ще си остане все същият безапелационно корав и непобедим агент, неподвластен на случайностите – или по-скоро умел в начина, по който успява да се измъкне от тях, малко ожулен, но невредим! Харесваме почерка на Кари Фукунага и сме сигурни, че той е сътворил достоен завършек на „ерата Крейг“. Поропваме с крачета и показалецът ни е вече на спусъка – на онзи, с който се задействат скритите във фаровете картечници.

Бонд не е в активна служба и се наслаждава на спокоен живот в Ямайка. Но старият му приятел Феликс Лайтър от ЦРУ има нужда от помощ. Мисията е да бъде спасен отвлечен учен, но тя се оказва много по-опасна от очакваното и отвежда Бонд по следите на загадъчен злодей, въоръжен с непредвидима нова технология.

Няма как да очакваме други разяснения по сюжетната плетеница в месеците преди премиерата. Напомняме, че режисьор на „Смъртта може да почака“ („No Time to Die”) е Кари Фукунага („True Detective”, „Jane Eyre”, „Beasts of No Nation”), който е и сценарист, наравно с Нийл Първис, Робърт Уейд, Скот З. Бърнс и Фийби Уолър-Бридж. В ролите са Даниел Крейг, Рами Малек, Леа Сейду, Рейф Файнс, Ана де Армас, Лашана Линч, Джефри Райт, Бен Уишоу, Кристоф Валц, Наоми Харис, Рори Киниър, Дейвид Денсик, Дали Бенсалах, Били Магнусен и др.

Премиерата на „Смъртта може да почака“ („No Time to Die”) беше една от първите, отложени непосредствено преди обявяване на извънредното положение. Сега се очаква да видим филма от 12 ноември във Великобритания и от 20 ноември 2020 година в САЩ.

7dc31f8192a0d6a9ad83cedf16504b52584383e5

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. След приспивателното наречено „Спектър“, тук взеха, че не спряха да показват друго освен екшън – няма лошо. Изглежда приятно и ще се гледа, но … Mission Impossible >>> Bond