Надяваме се всички вече да знаят, че един от най-очакваните от нас филми тази година е новото произведение на любимеца ни Йоргос ЛантимосКлети създания (Poor Things). След като вече многократно сме обяснявали колко сме нетърпеливи да го видим и след като имахме възможност да се насладим на няколко снимки и един тийзър, сега вече получаваме и първи пълен трейлър.

Припомняме, че Клети създания е постмодерно преразглеждане на историята за доктор Франкенщайн и неговото чудовище, като тук са доктор Бакстър и Бела. Невероятната история проследява фантастичната еволюция на Бела Бакстър (Ема Стоун), млада жена, съживена отново от брилянтния и нестандартен учен д-р Годуин Бакстър (Уилем Дефо). Под закрилата на Бакстър, Бела е нетърпелива да се учи. Жадна за знанието за света, което ѝ липсва, Бела избягва на вълнуващо приключение през континенти и океани с Дънкан Уедърбърн (Марк Ръфало) – мазен и развратен адвокат. Освободена от предразсъдъците на времето, Бела затвърждава убеждението си, че трябва да се бори за свобода и равенство.

Нямахме никакво съмнение, че Клети създания ще бъде нещо специално. След този трейлър обаче спокойно можем да тържествуваме колко прави се оказахме и колко прекрасно изглежда. Дори и само на визуалното да обръщахме внимание, щяхме да сме поразени от цветовете на „измисления свят“ и черно-бялата гама на (предполагаме) флаш-бековете. Какво обаче сами по себе си означават тези три дистинктивни стила, нямаме търпение да разберем. Омагьосани сме също така от малкото, което виждаме от Ема Стоун, за която подозирахме, че ще има страхотната възможност да е едновременно невинна и необременена, но си личи, че тя се е постарала много и за физическата комедия, което не го очаквахме.

Всички рекламни материали за Клети създания, ни кара само повече и повече да се вълнуваме, което ни радва неописуемо. Вероятност от разочарование винаги има, разбира се, но е далеч по-добре да прекараме следващите месеци в оптимистично нетърпение и накрая да посрещнем края на лятото с един от (надяваме се) шедьоврите на киното тази година.

Клети създания (Poor Things) режисиран от Йоргос Лантимос (Dogtooth, Омарът, Убийството на свещения елен, Фаворитката), а сценарият е дело на Тони Макнамара (Фаворитката, Велика) по книгата на Алистър Грей. В главните роли са Ема Стоун, Уилям Дефо, Марк Ръфало, Маргарет Куали, Джерод Кармайкъл, Кристофър Абът, Рами Юсеф, Сузи Бемба, Катрин Хънтър и Уейн Брет.

Филмът ще излезе в кината на 8 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *