Пазителите на галактиката

След „Анимационните филми”, „Специалните ефекти”,  „Оригиналните саундтраци” и „Песните”, ред е и на „шортлиста” със заглавията, които ще се борят за номинация за наградата „Оскар” 2015 в категорията „Грим и прически”. По традиция, бройката на филмите в този лист е седем, като само три от тях ще получат заветната номинация.

The Amazing Spider-Man 2
Foxcatcher
The Grand Budapest Hotel
Guardians of the Galaxy
Maleficent
Noah
The Theory of Everything

Колегите зад океана определят като изненада липсата на номинация за мюзикъла „Into the Woods”, но при положение, че не сме го гледали още, не можем да коментираме. Ние по-скоро сме изненадани от липсата на „Хобит: Битката на петте армии” – смятахме, че за края на трилогията академията ще го подкрепи в тази категория и евентуално за сценография. Явно ще трябва да разчита единствено на специалните ефекти и евентуално на звук и монтаж на звукови ефекти.

По адрес на избраните филми нямаме коментар – всички ни се виждат окей, като фаворити са ни „Foxcatcher”, „The Grand Budapest Hotel” и „Guardians of the Galaxy”. Дали именно те ще влязат във финалната тройка ще разберем на 15 януари 2015, когато ще стане ясен пълният списък с номинациите. Самата церемония по връчването на 87-те награди на Американската киноакадемия ще се проведе на 22 февруари 2015 в Dolby Theatre в Лос Анджелис и ще се води от Нийл Патрик Харис.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *