Майка Монро

Обичаме да чакаме (още повече – да се очароваме) от малки, талантливо снети, независими и лишени от претенции, но все пак стилни проекти, които залагат на мрак, страх и пищящи момичета, а по всичко изглежда, че „It Follows“ ще се окаже всичко това. Вече сме обяснявали защо тук и тук.

Реално погледнато, филмът е от миналата година – тогава обиколи с бляскав успех под възторзите на публиката десетки филмови фестивали, включително „Карлови Вари“ и „Кан“. Едва сега обаче се сдобива с официална дата за кинопоказ в САЩ: 13-ти март, което не само е (подходящо фатален) петък, но е и съвсем скоро, a това ни кара да стискаме палци до счупване, че може някой да се сети да пусне заглавието и в България в обозримо бъдеще, пък било то и само фестивално.

Както и преди сме ви информирали, „It Follows“разказва историята на 19-годишната Джей, която след на пръв поглед безобидно сексуално изживяване се сблъсква с кошмарни видения, както и с усещането, че някой или нещо я преследва. За да не е твърде абстрактна представата ви за този наистина обещаващ хорър, ето ви нов UK трейлър:

Режисьор на „It Follows” e Дейвид Робърт Мичъл, кастът е предимно от непознати нам имена, a в ролята на Джей ще видим Майка Монро, която миналата година участва и в също радушно приетия жанров ужас „The Guest“, който според нас е бая прехвален, но няма да задълбаваме в темата, че ще се разхвърчат крайници.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *