За провала на Светкавицата в боксофиса може да има много причини, но която и от тях да е главната от гледна точка на публиката, за студиото само едно нещо има значение – те трябва да приключат тази година, да изкарат готовите филми, които им остават и след това ще бъдат свободни да се фокусират върху новата посока, която Джеймс Гън и Питър Сафран искат да наложат. Част от тази посока, въпреки споменатия финансов провал, явно ще включва нова работа с режисьора на Светкавицата Андрес Мушети.

Беше обявено, че Мушети е нает, за да оглави първия филм за Батман от итерацията на DC филмовата вселена, която Гън и Сафран наричат „Chapter 1: Gods and Monsters” (за сравнение, несвързаните филми, които си съществуват отделно като Жокера и Батман на Патинсън са в отделение, наречено DC Elseworlds).

В неопределен бъдещ момент, който може и да се забави с години, но със сигурност след Superman: Legacy, по който Джеймс Гън вече работи, Андрес Мушети ще режисира The Brave and the Bold – адаптация на комиксовата серия, написана от Грант Морисън, която разказва за Батман и Робин, който в този момент е Деймиън Уейн – синът на Батман. Ако не сте запознати с героя, той от десетина години е дълбоко набъркан в анимационните филми, които DC правят (и които са далеч по-добри адаптации на комиксите им от всичко live-action, което са успели да скалъпят до сега). Накратко Деймиън е син на Брус Уейн и Талия Ал-Гул, за който Брус не знае, докато момчето не става на 10 години. Той е отгледан в Лигата на убийците, заради което е много по-насилствено настроен и убива по-лесно, което го поставя в постоянен конфликт с баща му.

Историята за това Батман да има син, с който моментално започва да се бори с престъпността в Готам, е интересна и добавя нова страна към характера на героя, който вече познаваме до болка – определено виждаме смисъл в решението да го разгледаме от нова гледна точка, вместо отново като нещастния сирак с мъртвите родители. Смятаме и че Андрес Мушети с работата си по първия То ни показа, че има талант за адаптации и сме склонни да допуснем, че проблемите на Светкавицата са по други причини, а не заради неговите способности като режисьор.

Със сигурност тази нова посока на DC вселената ще бъде повод за много коментари в идните години, а кой ще е поредният ни Батман ще е въпрос, който ще ни занимава дълго време – The Brave and the Bold се очаква да излезе между 2025 и 2028 г. Ще очакваме нов развой по него вероятно към началото на следващата година и ще стискаме палци на Мушети вторият му опит в супергеройския свят да не е толкова сложен, колкото беше първия.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. На Светкавицата сценария куцаше, променен, на моменти лигав. На Езра Милър не му отива да играе този образ, на моменти става пародия. Аз харесвам визията на Светкавицата от 90-те години, нещо подобно си го представям за бъдеще. Трябва нов подход, дано под ръководството на Гън нещата се получат.