Има случаи, в които се оказваме абсолютно прави в предположенията си – един от тях е свързан със съдбата на новия филм на Мейуен Льо Беско Jeanne du Barry с Джони Деп и появата му във фестивалните среди. Преди ден-два беше обявено, че прочутата любовна история на Луи XV и графиня Жана дю Бари ще открие фестивала в Кан на 16 май и няма да се учудим, ако след известно време обявят, че самият Деп ще участва в оценяването на филмите на най-престижния световен форум. Това вече сме го „пророкували“!

Но да се върнем на фактите, потвърдени до момента: Джони Деп разнася напудрена и парфюмирана перука като френския крал, самата Мейуен влиза в ролята на дю Бари – кралска фаворитка и любовница след смъртта на прочутата маркиза Дьо Помпадур. Позволяваме си да напомним, че Луи XV управлява в продължение на половината от най-размирния за френската история XVIII век, а 33 години по-младата от него Дю Бари си пробива път от низините на работническата класа до куртизанка и любима компаньонка на краля, като след преместването ѝ във Версай, клюките по неин адрес се умножават пропорционално на скандализираните от присъствието ѝ представители на френския кралски двор.

Ето как изглежда това в трейлъра на Jeanne Du Barry, с който ще бъде открит филмовия фестивал в Кан 2023.

Мейуен Льо Беско е режисьор и съавтор на сценария на филма, заедно с Теди Люси-Модести. Това е шести филм на френската актриса като режисьор; тя е добре позната на почитателите на творчеството на Люк Бесон – той я включва в своя прочут Петият елемент в ролята на оперната певица Дива Плавалагуна, а извън филмовите ангажименти Мейуен е негова съпруга от 1992 до 1997 година. През ХХI век нейните режисьорски проекти печелят овации и награди – семейната драма DNA е в официалната селекция на Кан през 2020; предишният ѝ филм Mon Roi печели наградата за най-добра актриса в Кан 2015, а драмата от 2011 година Polisse е удостоена с наградата на журито в Кан и номинация за „Златна палма“.

Освен Деп, с роли във филма са още актьорите Бенжамен Лаверн, Пиер Ришар, Мелвил Пупо, Ноеми Лвовски, Паскал Грегори, Индия Хеър и др. Продуценти са Паскал Кашето и Грегоар Сорла от френската компания Why Not Productions, IN2 и France Télévisions се включват като копродуценти, а също и Netlfix.

Очакваме още новини, свързани с филма и завръщането на Джони Деп под светлините на прожекторите!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Светли, отивай да гледаш междозвездни шитни! Не се напъвай с Деп…