Съвсем спокойно и без капка преувеличение можем да наречем Blumhouse Productions дома на ужасите. За последните двадесетина години компанията е успяла да създаде едни от най-емблематичните, запомнящи се и успешни хоръри на XXI век. И въпреки че доскоро филмовата компания се фокусираше върху оригинално съдържание, миналата година получихме „Хелоуин“ (2018), а редица туитове от Джейсън Блум (създателя и CEO на Blumhouse) потвърдиха, че компанията има сериозен интерес да възроди някои от големите хорър класики. Една от първите, които получават римейк, е „Black Christmas”, чийто първи трейлър излезе преди дни.

Вижте първия трейлър, а по-долу ще откриете официален синопсис на филма, който макар и римейк, има немалко различия с оригиналната история.

Може би един от най-интересните факти за оригиналния филм от 1974 г., дело на Боб Кларк, е, че той е считан за един от първите филми, които трансформират коренно slasher жанра. Добавяйки елементи като секси колежаните, истински гротескните и жестоки убийства и историята, която се завърта около тайна от миналото – все неща, които в днешно време са пряко свързани с представата ни за жанра. Римейкът, освен че носи същото заглавие „Black Christmas”, както виждаме от трейлъра, има всички тези елементи в изобилие.

Всъщност това не е първият римейк на „Black Christmas”. Преди малко повече от 10 години, през 2006, излиза филм отново със същото заглавие, но той нито успява да предизвика интерес подобен на класиката, нито се справя добре в боксофиса. Неговото наличие обаче може би е причината, поради която първият трейлър на новия римейк е доста разкриващ и показва това, което бихме считали за едни от големите обрати. Смятаме, че това донякъде е разбираемо и най-вероятно целта е да ни покажат, че независимо от това, че този филм е римейк, той се различава както от оригинала, така и от последната му адаптация.

А ето и обещания синопсис.

По време на спокойната коледна почивка в престижен колеж с дълга история, група от момичета, част от едно от колежанските сестринства, се подготвят за коледно парти и други празнични тържества. Но те бързо осъзнават, че убиец, облечен в черно и носещ маска, преследва членовете на сестринството и ги убива една по една.

плакат black_christmas_ver2_xlg

Режисьор на „Black Christmas” е София Такал, която е написала сценария на филма с помощта на Ейприл Волф. В ролите са Имоджен Путс, Лили Донахю, Кейлъб Ебърхард, Кари Елуис, Британи Огради и др.

Премиерата се очаква да бъде на 13 декември 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Бахти малоумния пълен-със-спойлери трейлър! Толкова нелеп опит за евтин cashgrab отдавна не бях гледал… Блумхаус се излагат!

  2. Абе предимно кур за Блумхаус, това горе е поредното доказателство колко са смислени 😀