Ех, Джони… За всеобщо удоволствие, унизителната война между него и Амбър Хърд приключи и се надяваме да си е научил урока, за да не попада друг път в капана на некадърни „златотърсачки“. След дълъг период от време с липса на всякакви професионални ангажименти, Джони Деп започва постепенно да се връща „на фронта“, като това е случва първо в Европа и по-специално във Франция.

Premiere публикуваха първи официални снимки от новия филм Jeanne du Barry, в който Деп влиза в ролята на крал Луи XV, прочутият любовник на графиня Жана дю Бари.

Странно е, но Джони Деп изглежда като мумия на себе си на тези снимки, като излязъл от филм на Тим Бъртън герой, решил да се фръцне с няколко разкошни одежди от ХVIII век и времето на помпозното рококо… Както вече сме споменавали, в ролята на Дю Бари е Мейуен Льо Беско, която не само е съавтор на сценария на филма, заедно с Теди Люси-Модести, но е и негов режисьор. Това е шести филм на френската актриса като режисьор, дебютирала в това амплоа през 2011 година в Кан с Polisse, получил наградата на журито и номинация за „Златна палма“.

Все още държим на предположението, че Мейуен може би готви новия си филм като специален акцент за Кан 2023, а ако съвсем искат да докажат екстравагантност, организаторите на най-престижния фестивал в света може да поканят Джони Деп за шеф на тазгодишното жури?! Макар че включването на Netlfix в продуцирането на Jeanne du Barry може да попречи на тези смели планове – стрийминг гигантът не е много долюбван в Кан…

Освен Джони Деп, с роли във филма са още актьорите Бенжамен Лаверн, Пиер Ришар, Мелвил Пупо, Ноеми Лвовски, Паскал Грегори, Индия Хеър и др. Продуценти са Паскал Кашето и Грегоар Сорла от френската компания Why Not Productions, IN2 и France Télévisions се включват като копродуценти, а както стана ясно – също и Netlfix.

Все още няма яснота по премиерната дата – първо трябва да се реши какъв ще бъде фестивалният живот на творбата, после да се коментира разпространението й на голям екран и в прочутата стримийнг платформа. Появи ли се трейлър, ще влезе задължително в новинарския ни поток!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Деп не е правил сериозна роля от Black Mass… и преди този период трудно може да откриеш нещо заслужаващо си и нещо в което не преиграва в стил Спароу Джак..

    Това като гледам, едва ли ще е шедьовър…

  2. Нищо му няма на Джонката. Жива легенда си е. Дори в най-тежкия период от живота си получи огромна подкрепа от феновете си. Първите три филма от поредицата са класика и имат не лоши послания! Героите на Деп, Блум и Кийра се развиват в хода на трилогията. Последните два филма са зле, но са част от франчайза. Авторката е голяма фенка на Междузвездни войни… поредица отдавна издухана и ненужна, но тя си ги гледа, коментира, храни и т.н.

  3. “France has the only two things towards which we drift as we grow older – intelligence and manners.”

    F.Scott Fitzgerald