Вече спокойно можем да кажем, че всичките ни съмнения за качеството на Apple стрийминг платформата бяха потушени – хората очевидно знаят как да прилагат парите си на правилните места и за правилните творци. Докато може не всеки един от техните проекти да ни е по личния вкус, виждаме, че качеството е на много високо ниво, а проектите са интересни, оригинални и си заслужават да им се обърне внимание дори за малко.

Поредният им сериал се нарича Silo и е нова постапокалиптична история – втора за тях само за тази година след Extrapolations. Докато сериалът на Скот З. Бърнс е твърдо и разпознаваемо поставен в нашия свят, Silo по-скоро е типична постапокалптична научно-фантастична история – виждали сме неизброими такива примери, в които има някаква идея за това как обществото съществува след глобалната катастрофа, оттам се построява цялата картина.

В случая, преди много време и поради неясни причини, повърхността на планетата е станала необитаема. Единствените останали 10 хил. души живеят в масивна структура, изкопана 144 етажа под земята, където всички живеят и работят, но не знаят нито кой, нито кога е построил. Като във всяка подобна милитаризирана структура, която цени сигурността над всичко, много хора са отчаяни, пазителите на реда са над всички останали, а въпросите стават все по-неизбежни и все по-сложни за властта.

Любимата ни Ребека Фъргюсън играе инженерът Джулиет, която търси отговори за убийството на свой близък човек, но се натъква на мистерия, отиваща далеч по-дълбоко, отколкото си е представяла и открива, че ако лъжите не те убият, истината ще го направи.

Докато първият трейлър повече се фокусираше върху атмосферата и усещанията, тук вече виждаме с малко по-големи подробности централния конфликт в историята – това, което управляващите казват за света, никога не е достатъчно за много хора. Въпросът обаче ще бъде как реда се пази, ако не всички, които го пазят, вярват в него.

Нямаме търпение за комбинацията от Ребека Фъргюсън и Дейвид Ойелоуо на екран – и двамата са вълнуващи актьори, които знаят как да навлизат в дълбочина във всеки един от героите си и да пресъздават дълбоката драма в душите им. Струва ни се, че Silo е може би една идея по-мрачен и безнадежден, отколкото обичаме, без никакво чувство за хумор за баланс, затова пък „world building” кадрите, които видяхме в този трейлър, определено ни заинтригуваха дълбоко.

Silo е създаден от Греъм Йост по книгите на Хю Хауи. В главните роли са Ребека Фъргюсън, Дейвид Ойелоуо, Тим Робинс, Рашида Джоунс и Комън.

Първите два епизода ще дебютират в платформата Apple TV+ на 5 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *