Помните ли, че Уил Смит ще влезе в ролята на татко на двете тенисистки, предизвикали с уменията си бесен възход на патриотичните чувства у милиони американци, както и удивлението на милиарди почитатели на тениса в цял свят – Серина и Винъс Уилямс? Warner Bros. ще пуснат „King Richard“ съвсем скоро на кино, а най-запалените почитатели на подобни биографични истории, създадени за „инжектиране“ с позитивизъм и стремеж към висините на спортните постижения, ще могат да видят филма синхронно и по HBO Max.

Ето как изглежда новият „надъхващ“ трейлър:

Виждали сме Уил Смит във всякакви шантави вариации през годините, но таз прическа изглежда супер култова – толкова е 80-тарска, че крещи отдалече „аз съм влязъл тотално в образ“. Смит присъства още в началото на идеята за реализиране на тази биографична история и като продуцент, а драмата е вдъхновена от истинската история на Ричард Уилямс, баща и треньор на двете световно известни спортистки Винъс и Серина. Режисьор на „King Richard“ е Рейналдо Маркъс Грийн („Joe Bell“), сценарист е Зак Бейлин, а заедно със Смит в продуцентския екип са Тим Уайт и Тревър Уайт (Star Thrower Entertainment). Не може да не ви амбицираме за нови спортни висини с „напудрения“ високопарен синопсис на филма – just a reminder:

Създаден по истинска история, „King Richard“ проследява пътя на Ричард Уилямс – бащата, който не може да бъде обезкуражен, отгледал две от най-надарените спортистки на всички времена, променили завинаги историята на тениса. Воден от ясния образ на тяхното бъдеще и използвайки необичайни методи за въздействие, Ричард има план, който ще отведе сестрите Винъс и Серина от улиците на Комптън, Калифорния до световната сцена, превръщайки ги в легендарни икони. „King Richard“ е трогателен филм, който представя силата на семейството, постоянството и на непоклатимата вяра като средства за постигане на невъзможни цели и начин да се повлияе на целия свят.

king_richard_ver2_xlg

Комбинацията между непоклатима вяра и невъзможни цели обикновено буди интерес – и двете прилагателни включват драматичната отрицателна частица „не“, следователно е лесно да се НЕутрализират. Ще добавим още, че освен Смит, в роли могат да бъдат видени още Сания Сидни и Деми Сингълтън (в ролите съответно на Винъс и Серина), Онжаню Елис като майката на тенисистките, Джон Бърнтал в ролята на треньора Рик Маки, Тони Голдуин като треньора Пол Коен, Дилън Макдермът и др.

В екипа на изпълнителните продуценти – по традиция много на брой – са Джейда Пинкет Смит и на двете сестри Уилямс. О, и обърнахте ли внимание на „вдъхновяващите“ вокали на Бионсе – тя е допринесла към идеята за акцент върху силата на волята на цветнокожите американци със своята нова песен „Be Alive“, специално написана за филма.

Премиерата на „King Richard“ се очаква на 19 ноември 2021.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *