vader immortal

Напоследък така се получи, че „Междузвездни войни“ се превърна в нещо „мръсно“. Доста фенове горчиво се разочароваха от последните два филма, а има и огромно пренасищане на пазара – „Star Wars“ присъства под какви ли не форми и въпреки че от Lucasfilm и шефът на Disney Боб Айгър ясно дадоха да се разбере, че ще ударят малка пауза за преосмисляне на стратегията си, все още има десетки проекти (в това число и игрален сериал) с марката, които се разработват отдавна и ще видят бял свят в този, така да се каже, неблагоприятен момент.

Един от тези проекти е „Vader Immortal“ – VR поредица, разработена от ILMxLAB и Дейвид С. Гойър, която ще разказва за непознати моменти от живота на Дарт Вейдър. Действието, чието начало е поставено в „Star Wars: Secrets of the Empire“, ще се развива на планетата Мустафар, между това на „Отмъщението на ситите“ и „Нова надежда“ и ще включва „уникална комбинация между потапящ в събитията кино разказ и драматична интерактивност“.

Вижте трейлъра.

Ще си кажете „супер, точно от това имаме нужда, да окепазят допълнително и Дарт Вейдър“ и сигурно ще сте прави. Но това е положението. Ето какво споделя за „Vader Immortal“ недолюбваната от феновете Катлийн Кенеди, чийто договор като директор на Lucasfilm бе подновен до 2021:

Винаги търсим възможности да разширим вселената на „Star Wars“ по нови начини. ILMxLAB са много развълнувани да работят с Дейвид С. Гойър по първото по рода си преживяване, което ще позволи на феновете да пътуват до заобиколената от лава огнена крепост на Дарт Вейдър и да завъртят светлинен меч на негов терен.

От своя страна Дейвид С. Гойър коментира:

Като дългогодишен фен на „Star Wars“, за мен е сбъдната мечта да работя с ILMxLAB по неразказана история за Вейдър. Преживяването е създадено да бъде на първо място потапящо в събитията, което ще рече, че още от своя генезис, тази серия от 3 части е била замислена и изпълнена специално за VR медията. С този проект навлизаме в нова територия, която поставя вас, потребителя, в центъра на историята.

Ами, дано им се получи. Ние не се вълнуваме, но ако ни изпадне възможност, ще тестваме. И докато сме на тема „Star Wars“, предлагаме ви нов поглед и към още един от предстоящите проекти от вселената на „Междузвездни войни“ – „Star Wars Resistance”.

dlstpupu0aaiojr

Премиерата на „Vader Immortal“ се очаква по Oculus Quest през 2019 г., а „Star Wars Resistance” ще дебютира на 7 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Щом е истории за Вейдър- винаги с две ръце -„ЗА“! Дано включат Гарет Едуардс в някой от бъдещите проекти, за предпочитане – пълнометражен. „Rogue One“ беше умопомрачително добър, а финала – разбиващ!