Един от многото филми за 2023 г., за които нямаме никакво търпение, е Poor Things на любимеца ни Йоргос Лантимос. Всъщност, до края на годината има малка вероятност да излязат цели два негови филма, но няма да бъдем нагли и ще се радваме само на един – минаха се пет години вече от Фаворитката, крайно време е!

Както сме споменавали вече, Poor Things е постмодерна сатирична версия на историята за доктор Франкенщайн и неговото чудовище, адаптация от едноименния роман на Алистър Грей от 1992 г. Според синопсиса, който виждаме за филма, вероятно историята малко ще се различава от тази в книгата, но сме сигурни, че това е направено само и единствено в служба на добрата адаптация – имаме пълно доверие на сценариста Тони Макнамара, работил по Фаворитката и създател на страхотния сериал The Great.

Според официалния синопсис, невероятната история проследява фантастичната еволюция на Бела Бакстър, млада жена, съживена отново от брилянтния и нестандартен учен д-р Годуин Бакстър. Под закрилата на Бакстър, Бела е нетърпелива да се учи. Жадна за знанието за света, което ѝ липсва, Бела избягва на вълнуващо приключение през континенти и океани с Дънкан Уедърбърн – мазен и развратен адвокат. Освободена от предразсъдъците на времето, Бела затвърждава убеждението си, че трябва да се бори за свобода и равенство.

В главните роли, за наше огромно удоволствие, ще видим Ема Стоун като Бела, Уилям Дефо като д-р Бакстър и Марк Ръфало като хитрия адвокат. Вижте първите официални кадри сега:

Ема Стоун изглежда тотално различно от това, което по принцип сме свикнали да виждаме от нея и това е наистина вълнуващо. Влюбени сме, естествено, в последния кадър, заради цветовете и конструкцията, която показва отдалечеността и самотата на Бела – страшно е показателен точно за стила на Йоргос Лантимос и магическия реализъм, който той обича да използва във филмите си, за да ни показва светове, които са почти като нашия, но в тях има нещо странно. Нямаме търпение да видим още официални кадри, а и първи трейлър, за да видим още от света, който Лантимос е изградил, пък и защото сме много любопитни за поддържащия актьорски състав, пълен с млади актьори, които се занимават само с нестандартни неща. Истината обаче е, че нямаме никаква нужда от нови реклами, абсолютно е ясно, че това е филм, който не бихме изпуснали.

Poor Things режисиран от Йоргос Лантимос, а сценарият е дело на Тони Макнамара по книгата на Алистър Грей. В главните роли са Ема Стоун, Уилем Дефо, Марк Ръфало, Маргарет Куали, Джерод Кармайкъл, Кристофър Абът, Рами Юсеф, Сузи Бемба, Катрин Хънтър и Уейн Брет.

Филмът се очаква в кината през септември, а вероятно официална премиера ще има я в Кан, я във Венеция. Със сигурност ще се оглеждаме за всякакви новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *