„Джурасик свят” („Jurassic World”)

Ако първият пълен трейлър на „Джурасик свят” ви е оставил равнодушни, шансът едноминутната Super Bowl реклама да направи същото е доста голям. Доста от спорните моменти от трейлъра присъстват и тук, включително „водната гад” (би трябвало да е вид мозазавър, но специалистите ни по динозаври в момента не са на линия, така че не сме сигурни), както и този с „дресираните” раптори, като сега виждаме малко повече от това как героят на Крис Парт Оуен „общува” с хищниците.

Все пак, рекламата предлага доста нови кадри, в това число и с динозаври, начело с ято „летящи гадове” (някакви птерозаври трябва да са, но отново не сме сигурни) и новата „звезда на терена” – страховития Indominus Rex, чиито „зъбки” ни бяха тийзнати преди няколко дни, така че си заслужава гледането. Вижте!

Адски много препратки към първия „Джурасик парк”. Като цяло, това ни радва, но не е нужно да се престарават – пък и принципно, ако филмът е брадва, едва ли препратките ще го спасят. Радваме се, че виждаме динозавър, който не е CGI – беше ни обещано, че ще има такива, но екстензивното използване на компютърна графика в първия трейлър породи известна доза съмнение.

Като цяло, не сме супер впечатлени от видяното, но оставаме оптимисти по отношение на филма. Фенове сме и бихме преглътнали един-два недостатъка, но ако ни сервират нещо от класата на „Тройката” или още по-слабо, ще бъдем по-безпощадни и от еволюцията, ако ни разбирате какво искаме да кажем.

Вижте няколко кадъра от трейлъра.

„Джурасик свят” („Jurassic World”)

„Джурасик свят” („Jurassic World”)

„Джурасик свят” („Jurassic World”)

„Джурасик свят” („Jurassic World”)

22 години след събитията в първия филм, на Исла Нублар се намира напълно функциониращият парк „Джурасик свят” – напълно реализираната мечта на Джон Хамънд. След като паркът функционира няколко години, броят на посетителите започва да намалява и за да се възобнови позагубеният интерес, е открита нова атракция, която става причина за нова ужасяваща катастрофа.

Режисьор на „Джурасик свят” („Jurassic World”) е Колин Тревъроу, който е и автор на сценария, заедно с партньора си от „Безопасността не е гарантирана” Дерек Конъли. В ролите ще видим Крис Прат, Брайс Далас Хауърд, Тай Симпкинс, Ник Робинсън, Винсент Д’Онофрио, Ирфан Кан, Джейк Джонсън, Б. Д. Уонг, Омар Си и други.

Премиерата е 12 юни 2015.

Повече подробности за сюжета и за филма като цяло може да откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

37 Comments

 1. Не знам защо не сте „супер впечатлени от видяното“… Аз съм 😀

 2. Брайс Далас Хауърд е много хубава бе, дейба …. трейлърът също е як :/

 3. Леко свърших в крачолчето си. Обаче… Крис Прат да не е новият Къмбърбач 😀 Снима се навсякъде?

 4. Крис Прат е толкова Алън Грант/Индиана Джоунс тука, че направо не знам 🙂 Много му отива ролята, а иначе за надъхването: така е, по-добре да не залагаме много, за да няма голям рев после 🙂

  PS Птерозаврите май са птеранодони и диморфодони. Водният е мозазавър, да.

 5. Има и мезозавър, и мозазавър… имало е тоест. Във филма е мозазавър, а не лиоплеуродон, колкото и да ми се иска да беше обратното. Със сигурност преувеличеният размер на гадината напомня повече габаритите на лиоплеуродона, ама май официално не е същият вид.

 6. Раптори немски овчарки…….гоуем е Крис, щом е дресирАл тия гадове

 7. Пълно е с олигофрени, които вярват, че някога са съществували динозаври… Пф.

 8. Мозазаврите са род, а не отделен вид динозавър, но както и да е, нека ад не спорим за глупости 😉

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%B8_%28%D1%80%D0%BE%D0%B4%29

  http://en.wikipedia.org/wiki/Mosasaurus
  Макар че в английската Уикипедиия твърдят, че:

  In popular culture
  Mosasaurus appears in the trailer for the 2015 film, Jurassic World

  Но според мен, тези които са го написали или не са наясно с нещата или грешат.
  Нали знаете, че уикипедия се пише от обикновенните хора като нас, а не от учени разбиращи от динозаври. Тъй че според мен това е грешно написано.
  Аз мисля, че е лиоплеуродон и би трябвало да бъде. Но както казах няма смисъл да спорим за глупости. Като излезе филма ще видим. Само се надяам гигантския крокофдил да има „по голямо екранно време“, ан е да го покажат за 2 минути за забава. По скоро бих предпочел да се „включи“ в действието 😉

 9. legrandelf,ако говориш сериозно,че никога не са съществували динозаври си много прост!

 10. Paзбира се, че никога не са съществували – т. нар. „изчезнали видове“ са изцяло изфабрикувани от меркантилните дарвинисти още през 19-ти век. Просто ти, драги Кобра, си поредният наивник, който се е вързал на вица им; тези скелети, изложени в музеите, са смлени кости на реално съществуващи съвременни животни, смесени с кюспе, за да им се придаде цвят и консистенция на нещо старо, след това са отляти в калъпи по дизайн на псевдо-учените, наречени палеонтолози, а накрая моделът се изпича и слага в музея като уж реален биологичен вид, изчезнал преди милиони години (абсурдна постановка, особено като се има предвид неопровержимият факт, че Земята е на възраст между 6 и 8 хил. години).

  Тъжно е, че такива лековерни люде крачат нагоре-долу… и същите са убедени, че групировката Ал-Кайда е отговорна за атентатите на 11-септември, въпреки че цялата драматургия там очевидно е дело на САЩ.

  Аман от „истини“, хора, отворете си очите!

  PS „Джурасик свят“ не е научна фантастика, а пропагандно фентъзи на Западния демонизъм, изпепеляващ духовното и възвишеното.

 11. Разбира се, че „„Джурасик свят“ не е научна фантастика, а пропагандно фентъзи на Западния демонизъм, изпепеляващ духовното и възвишеното“. На някои им е много по-лесно да вярват, че човек е създаден от пръст и щипка магия, благодарение на всеможещо приказно създание. Абра-кадабра.
  Цялата тази тирада намирам за излишна, поради простия факт, че винаги ще има хора, на които им е нужна божествена патерица, която да ги крепи, щом се почувстват зле. Както и че ги очаква някъде едно приказно място, след като умрат.
  А да, и сори, но филмът е шит.

 12. Ефектите на филма са доста добри, а да очакваш, че всеки „Джурасик парк“ ще е революционен като първия, е несериозно.

 13. Въпроса не опира само до това, дали има (или трябва да има) революционни специални ефекти, колкото че безразборното им, прекомерно използване тук, беше едно от дразнещите неща в него. Всичко е супер generic!

 14. Нито повече, нито по-малко от всеки средностатистически съвременен блокбастър, съгласно комерсиалните и технически закони на своята епоха. Само дето „Джурасик свят“ е събитие, далеч по-разпознаваемо от средностатистическите блокбастъри. 🙂

 15. Точно това е най-голямата ми критика към филма – „Нито повече, нито по-малко от всеки средностатистически съвременен блокбастър“ стандартен, банален, наблъскан със специални ефекти, с нищо кой-знае какво не изпъква пред повечето марвелски лайна или другите съвременни комерсиални франчайзи. Поредния високо бюджетен, by the book и супер save мейнстрийм филм изваден от поточната линия на студиата. Единственото, с което „Джурасик свят“ се превърна в събите е, че стана четвъртия най-касов филм на всички времена (а по време на run-a си, беше трети).

 16. Филмът възкреси един мъртъв франчайз и е нормално да не бъде рискова продукция – целта му беше да се хареса и да е адекватен на фона на оригинала, което и стана. Иронията е, че при все проблемите си се оказа най-доброто до момента продължение на „Джурасик парк“ – с чудесен екшън, яки динозаври и онова доста важно awe-yceщане по отношение науката и приключението, които бяха есенцията на първата част. „Джурасик свят“ е положително събитие в комерсиалното кино, просто не е нещо специално, това е.

 17. За истинския филмов ценител няма абсолютно никаква полза от „възкресяване“, на който и да е франчайз. Просто комерсиалното кино в 90% от случайте не е достатъчно стимулиращо и не представлява никакво предизвикателство за сетивата и добрия вкус. „Джурасик свят“ е поредното потвърждение за това.

  Не съм съгласен, че четвъртия филм е най-доброто продължение на шедьовъра от 93-та, „Изгубения свят“ за мен е по-якия филм и категорично го поставям на второ място и пред филма на Тревъроу. Но се съмнявам, че някога ще постигнем, какъвто и да било консенсус по този въпрос, просто споделям мнението си.

  И да, за съжаление със сигурност за индустрията и „Universal pictures“ в частност, „Джурасик свят“ е положително събитие.

 18. Интересно дали самият Майкъл Крайтън е имал това предвид, когато е писал книгата… сигурно никога няма да узнаем. Освен ако някъде не го е споделял по интервюта и да съм пропуснал.

 19. Самият Крайтън може и да не е споменавал нищо официално, но надали е случайно. Още повече, че теорията за това, че името е анаграм вече е била широко разпространена по времето, когато той беше жив и ако тя не беше вярна, предполагам, че той пръв щеше да го отрече.

 20. Това според мен е един от онези „скрити“ детайли, които авторите използват, но така, че все пак да бъдат забелязани от по-наблюдателните и след това разкрити за останалата част от публиката. Най-очевидния пример за това е NEO a.k.a. the ONE. И сестрите Уашовски никъде не говорят открито за това, но всички знаем, че е така.

 21. При Нео това е доста централен и очевиден детайл, докато при Недри изобщо не е, особено в книгата. Уейн Найт има в известен смисъл забавен и комичен nerdy вид във филма, докато в романа той е просто неприятен покварен тлъст програмист и толкова. Пак казвам: спекулираме… или просто пак спорим за глупости, ‘щото по друг начин, изглежда, не можем да комуникираме. 😀

 22. В крайна сметка всеки си избира в какво да вярва. За мен е очевидна поп-културната препратка към компютърните специалисти наричани nerdy-та или вече Nеdry-та. 😀 И да, спорим за глупости, но нали за това е всичко, когато си в настроение за не водещи до никъде диспути да намериш някой, с който да си почешеш малко езика, ей-така за спорта и социалната акробатика. 😉