Бяхме гледали Макс Териот в една-две дребни роли (като в брадвата Умиротворителят), но за първи път го забелязахме наистина в чудесния Bates Motel, където въпреки по-скоро клиширания си образ (на брата на Норман Бейтс), успя да ни направи добро впечатление. А това е сериозен комплимент, предвид факта, че е доста трудно да те забележат, когато делиш екрана с актьори като Вера Фармига, Фреди Хаймор, че дори и Оливия Кук. Оттогава следим по-отблизо изявите на Териот, а една от по-интересните му роли е в продуцирания от Джери Брукхаймър драматичен екшън сериал Огнена страна (Fire Country), чиято премиера в родния ефир е днес, 7 март, от 22:00 по Fox.

Освен че влиза в главната роля, Макс Териот е един от създателите на сериала, наравно с двойката Тони Пелан и Джоан Ратър, известни с работата си по Анатомията на Грей, както и един от изпълнителните продуценти. Огнена страна е вдъхновен от личния живот на Териот, който израства в огнената страна на Северна Калифорния и разказва за млад затворник, който се присъединява към програма за погасяване на пожари в търсене на изкупление и смекчаване на присъдата му. Той и други лишени от свобода работят с елитни пожарникари, за да потушат огромните пламъци в района. 

Вижте кратко промо, а след него ще откриете и по-подробно описание на сюжета.

Огнена страна ни запознава с Боди Донован (Макс Териот), млад затворник, който търси изкупление и съкращаване на присъдата си, като се присъединява към програма за гасене на пожари, организирана от затвора в Северна Калифорния. Като част от програмата той и други затворници застават рамо до рамо с елитни пожарникари, за да потушават масивни, непредвидими горски пожари в целия регион. Това е назначение с висок риск и високо възнаграждение. Ситуацията се нажежава допълнително, когато Боди е разпределен в родния си град в провинцията, където някога е бил син за пример, докато не започват проблемите му. Преди пет години Боди изгаря всичко в живота си и напуска града, носейки със себе си голяма тайна. Сега той се завръща с досие на престъпник и дързостта да вярва в изкуплението.

Създатели на Огнена страна са Макс Териот, Тони Пелан и Джоан Ратър (Анатомията на Грей), а продуцент е Джери Брукхаймер. В ролите са Макс Териот, Джордън Калоуей, Стефани Арсила, Джулс Латимър, Кевин Алехандро, Майкъл Труко, Джейд Петиджон и др.

Премиерата е днес, 7 март, по FOX, а новите епизоди са всеки вторник от 22:00 ч.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *