Disney имат много досадни практики, но две от най-дразнещите са да правят игрални версии на анимационните си класики (още не сме отразили първия трейлър на най-новата им подобна излагация – Peter Pan & Wendy, но ще стигнем и до него) и да адаптират за екран известните си паркови атракции от Дисниленд, като The Country Bears, Мисия до Марс, Утреландия, Круиз в джунглата, Tower of Terror и разбира се, най-успешния им опит в тази посока Карибски пирати.

Във втората категория влиза и фокусът нa настоящата ни новина Привидения в къщата (Haunted Mansion) – проект, за който бяхме любопитни, когато зад него стоеше Гийермо дел Торо, а за една от ролите се спрягаше Райън Гослинг. Впоследствие обаче нещата се развиха в различна посока и интересът ни падна под нулата, при все че в актьорския екип се включиха имена като Джейми Лий Къртис, Джаред Лето, Дани ДеВито, Уинона Райдър, Розарио Доусън и Оуен Уилсън (хайде и ЛаКийт Станфийлд, че някои от нас го харесват). Сега хвърляме един мързелив поглед към първия трейлър на филма само за да видим дали ще е по-лош от предишната версия – Привидения в замъка от 2003 г. с Еди Мърфи.

Преди да видите рекламата, само отбелязваме, че в този вариант Привидения в къщата разказва за майка и нейния син, които в търсене на по-добър живот закупуват съмнително евтино имение, което се оказва обитавано от духове. За да се отърват от тях, двамата наемат колоритен екип от „експерти“ по духове, за да им помогнат да изчистят имението от свръхестествените натрапници.

Home is where the haunt is! Това изречение май-май е единственото нещо, което ни харесва в този трейлър. Като че ли са се постарали да останат верни на духа на атракциона, комбиниращ страховитото със забавното, само дето резултатът (поне на нас) не ни се вижда нито страшен, нито смешен. Вероятно ще има хора, които ще кажат, че ние не сме таргетът на Привидения в къщата и децата ще го усетят по различен начин, но обикновено това са извинения за слаби филми – хубавите са си хубави, без значение за кого са предназначени. В този ред на мисли няма как да не си помислим какво ли би направил Гийермо дел Торо – щом Disney не са харесвали неговият вариант, ще да е бил качествен. Убедете ни в противното!

Ето и официалния синопсис, а след него ще откриете и два постера:

В опит да започнат живота си начисто, самотната майка Габи и 9-годишният ѝ син Травис се местят в огромно имение в Ню Орлеанс, което закупуват на изненадващо достъпна цена и много скоро разбират защо. Къщата е обитавана от сприхави духове, които не са никак доволни от появата на новите обитатели. Отчаяни, Габи и Травис се свързват със свещеник, овдовял учен, който по настояще се изявява като неуспешен експерт по паранормални явления, екстрасенс от най-стария френски квартал на града и раздразнителен историк. С тяхна помощ семейството се надява да направи „екзорсизъм на къщата“, а резултатът е колкото страшен, толкова и смешен.

Режисьор на Привидения в къщата (Haunted Mansion) е Джъстин Симиен (Dear White People, Bad Hair), по сценарий на Кейти Диполд (Нежна полиция, Ловци на духове, Ох, на мама), базиран на едноименната паркова атракция в Disneyland. В ролите са Розарио Доусън, ЛаКийт Станфийлд, Тифани Хадиш, Оуен Уилсън, Дани ДеВито, Уинона Райдър, Чейс Дилън, Дан Леви, Хасан Минаж, Джейми Лий Къртис, Джаред Лето и др.

Премиерата е 28 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *