the haunted mansion disney world

Само преди няколко дни Гийермо дел Торо сподели новини за подготвяния от него проект „The Haunted Mansion” (съвсем различен от онзи с Еди Мърфи в главната роля, където най-уникалният образ беше дело на Терънс Стамп!). Още през 2010 година се заговори, че дел Торо ще бъде сценарист и ще продуцира нова киноверсия на увеселителния парк, а нови подробности научихме от негово интервю пред Collider:

„Предадох последната версия на сценария преди пет седмици, след още три седмици е срещата за обсъждане. Знам, че ще харесат сценария. Имаме и интересно предложение за визия, но все пак никога не може да си сигурен, трудно ми е да предвидя каква точно ще бъде реакцията на Disney.

Ще бъда много щастлив, ако направя този филм. Започнах ангажимента си като сценарист и продуцент на проекта. Вероятно Disney очакват от мен да взема решение – и да кажа, че ще се заема и с режисурата. Или по-скоро да заявя дали това ще е следващият ми режисьорски проект, но за мен е прекалено рано да се ангажирам с подобно обещание. В момента все още работя по „Pacific Rim”  и наистина не съм решил какво ще правя след него.”

Нали за всички е ясно каква голяма грешка ще направят Disney ако решат, че именно сега им е много необходим този нов проект/филм и решат да притискат твореца?! Вярваме, че ръководството на компанията има достатъчно здрав колективен разум, за да направят всичко възможно да задържат дел Торо във всичките роли, които би имал възможност да поеме в развитието на „The Haunted Mansion”. Защото още на Comic-Con 2010 той сподели:

„Мрачните фантазии са неразделна част от наследството на Уолт Дисни. Изключително много се радвам, че правя своя собствена адаптация по темата на оригиналния атракцион, роден във въображението на Дисни. И точно имението с призраците е най-желаното за мен парче земя, което бих искал да притежавам!”

Дел Торо ще вложи душа и сърце в този проект – престъпление срещу човечеството е да се изпуска подобен шанс!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Гийермо ако ще и екранизация по Даниел Стийл да прави, пак ще го чакам с нетърпение 🙂