След като в самия край на миналата година Twisters – подготвяното своеобразно продължение на деведесетарската катастрофична класика Туистър се сдоби с режисьор и премиерна дата, беше само въпрос на време да се появят и първите новини, свързани с кастинга.

The Hollywood Reporter съобщават, че британката Дейзи Едгар-Джоунс, която придоби световна популярност с участието си в ТВ и филмови хитове като Normal People, Under the Banner of Heaven и Където пеят раците, е първият актьор, който официално се присъединява към екипа на Twisters. Едгар-Джоунс ще влезе в ролята на бивш преследвач на бури, която, след като преживява почти смъртоносна среща с торнадо, се оттегля и започва спокойна работа в офис. Скоро обаче тя е принудена да се завърне към старото си поприще и да се изправи срещу страховете си.

Доскоро се тиражираше, че протагонистът в Twisters ще бъде дъщеря на героите на Бил Пакстън и Хелън Хънт от Туистър, като се очакваше Хънт да се завърне в роля, но в последната информация за новия филм тя не се споменава и е възможно нещата да са се върнали към варианта, в който д-р Джо Хардинг е починала – версията, по която се работеше. когато Хънт се спрягаше и за режисьор. Освен това, възможно е и всичко да е тотално различно, защото Twisters вече не се води продължение (не знаем за кой път се променя това), а „нова глава“.

На този етап ще си спестим спекулациите и ще изчакаме да видим развитието на проекта. По отношение на Дейзи Едгар-Джоунс – ще излъжем, ако кажем, че мигновено ни пасва на ролята (поне на идеята, която имаме за нея), но я харесваме, намираме я за добра актриса и смятаме, че ще се справи без проблем. Ще видим кой ще ѝ партнира.  

Припомняме, че режисьор на Twisters ще бъде номинираният за „Оскар“ Лий Айзък Чънг (Minari), по сценарий на Марк Л. Смит, в чиято неравномерна, хорър и сай-фай ориентирана филмография присъства и Завръщането. Продуцент е небезизвестният  Франк Маршал, а премиерната дата е 19 юли 2024 г.  

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *