Ще мине известно време, преди да отшуми еуфорията от факта, че Apple TV+ са първата стрийминг-платформа, която спечели „Оскар“ за най-добър филм с „Coda“. Дотогава те се надяват, че последователите им ще се множат, привлечени от обещанието за качество, и активно ще рекламират това, което предстои с премиера в тяхото пространство. Един от дългоочакваните проекти е „Shining Girls“ по едноименния роман на южноафриканската авторка Лорън Бюкс, с участието на носителката на награди „Еми“ Елизабет Мос („Историята на прислужницата“).

В центъра на историята на „Shining Girlsе репортерка от Чикаго (Мос), която е оцеляла след брутално нападение, ала установява, че емоционалната травма и частичната промяна на паметта ѝ са повече от ужасяващи. Реалността около нея внезапно започва да се променя, след като тя се впуска в преследване на човека, който стои зад атаката. В ролята на неин колега журналист, който се опитва да ѝ помогне в залавянето на престъпника, който се оказва сериен убиец, е Вагнер Моура („Narcos“). Останалите персонажи са разпределени мужду Филипа Со, Ейми Бренеман и особено зловещо изглеждащия Джейми Бел.

Вижте как изглежда първият трейлър на този трилър-сериал:

Още в момента, в който се появява книгата през 2013 година, Леонардо ДиКаприо, Дженифър Дейвидсън и неговата компания Appian Way се ангажират като изпълнителни продуценти. Отговорник за адаптацията и шоурънър на „Shining Girls” е Силка Луиза („Strange Angel”), която участва в групата на изпълнителните продуценти заедно с авторката на романа и Алън Пейдж Ариага, от MRC Television. Режисьор на първите два епизода е носителката на „Еми“ Мишел Макларън. Сред режисьорите на останалите епизоди са самата Елизабет Мос и Дайна Рийд.

Премиерата е насрочена за петък, 29 април, когато ще се появят 3 епизода наведнъж, а след това новите части на историята ще бъдат пускани по един епизод всеки следващ петък.

shining-girls-poster-20220401

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *