Изпращаме последния ден на 2022 година с една поизостанала новина, свързана с подготвяното продължение на деведесетарската катастрофична класика и любим наш „guilty pleasure“ – Туистър (Twister). Първоначалната идея беше филмът да бъде римейк, който да сложи ново начало на франчайз, но впоследствие стана ясно, че проектът се префасонира в legacy-sequel (също с идеята за начало на франчайз), чието заглавие ще бъде „хитроумното“ Twisters.

Чудим се дали това на български ще бъде Туистъри или родните разпространители ще заложат на Туистър 2. Предполагаме, че зависи от инструкциите на студиото, които обикновено са причините за по-„странните“ преводи на заглавия, но да не се отплесваме в подобни, безсмислени (поне на този етап) разсъждения, а да се съсредоточим върху важното.

В различни моменти от разработването на проекта, за режисурата на Twisters се спрягаха звездата на оригинала и носителка на „Оскар“ Хелън Хънт и яздещият вълната на успеха с Топ Гън: Маверик Джоузеф Козински, но в крайна сметка задачата да замести Ян де Бонд се падна на Лий Айзък Чънг – изключително интересен избор, предвид качествата и красотата на последния му филм Minari, за който получи и номинация за „Оскар“ за режисура.   

Автор на сценария ще бъде Марк Л. Смит, в чиято филмография присъстват заглавия като The Hole и Overlord, както и разбира се, Завръщането на Алехандро Гонзалес Иняриту, който дава най-много надежди тук да получим нещо свястно. За сюжета не се знае нищо, но слуховете са, че историята ще се завърти около дъщерята на главните герои на Хелън Хънт и Бил Пакстън, която, по подобие на мама и татко, също е станала „преследвач на бури“.

За кастинга също не се знае нищо, освен че се очаква Хелън Хънт да се завърне (във варианта на филма, който тя трябваше да режисира, героинята ѝ Джоан „Джо“ Хардинг е починала, но тук явно е жива), но предвид какви имена участваха в оригинала – вече споменатите Хънт и Пакстън, великият Филип Сиймур Хофман, Кари Елуис, Алън Рък, Джереми Дейвис и Тод Фийлд, който режисира тазгодишния шедьовър Tar – се надяваме актьорите, които изберат, да бъдат на висота.

И последната важна информация, свързана с Twisters, която практически гарантира осъществяването на проекта, е обявяването на премиерната дата – 19 юли 2024 година. В предишната ни новина споделихме сантиментите си за оригиналния филм и за това продължение, така че сега няма да се повтаряме. Ще следим развитието, ще отбелязваме всичко по-интересно и стискаме палци крайният резултат да бъде развлекателен и приятен, а не драматичен напън от рода на „Into the Storm”.      

Twisters е продукция наAmblin Entertainment и Universal Pictures, с допълнителна финансова подкрепа от Warner Bros. Продуцент е Франк Маршал с компанията си Kennedy/Marshall. Още веднъж, премиерата е 19 юли 2024 г.  

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *