Пределно ясно е, че следим кариерата на Ари Астър с огромен интерес. След като се издигна светкавично с дебютния си Наследствено и ни впечатли с по-амбициозния си втори филм Midsommar, младият режисьор стана една от звездните фигури за култовото студио А24, чийто бранд на артхаус хорър е именно най-голямата сила на Астър. По-късно тази година очакваме да видим следващия му филм Beau Is Afraid, който привидно излиза извън очертанията на установения стил на режисьора, примесвайки сюрреалистичен хумор с екзистенциалните ужаси. 

Промотирайки новия си проект, режисьорът вече загатна върху какво работи в момента. В интервю с The New York Times Астър сподели, че следващият му филм „почти със сигурност“ ще бъде уестърн и че с удоволствие би работил отново с Хоакин Финикс, който изпълнява главната роля в Beau Is Afraid. Астър описва работата с актьора като най-доброто преживяване в живота му, разкривайки как в процеса двамата заедно открили един истински странен филм, който разкрива нещо лично за всеки от тях. Това ни кара още повече да се вълнуваме за предстоящия проект, който излиза по кината на 21 април.

Beau Is Afraid е описван като масивен филм, като времетраенето му наскоро бе потвърдено като 2 часа и 59 минути. Имайки предвид, че амбициите на режисьора привидно се покачват с всеки пореден проект, уестърн би била интригуваща следваща стъпка, особено ако отново е в колаборация с А24. Ари Астър е може би любимият ни от артхаус хорър звездите на студиото и бихме искали да видим как пренася своята естетика към този толкова различен жанр, но не бихме се изненадали, ако следващият му филм въобще не е хорър. Напълно възможно е Астър да търси нови страни от себе си, които може да сложи в киното си, и подобно на идола си Мартин Скорсезе (който също най-накрая направи своя уестърн) да е намерил тази възможност в легендарния за американското кино жанр.

Каквото и да реши да направи Ари Астър, ние ще следим с огромен интерес. Още по-доволни бихме били, ако този негов уестърн му даде същата възможност, каквато Робърт Егърс получи с Викингът – високобюджетен, полу-жанров филм, който пренася ексцентричностите на режисьора си на по-голям мащаб.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *