Една от най-прекрасните изненади за последните няколко години за нас и за много хора по света беше успехът на сериала Grace and Frankie. Разбира се, че му се радвахме, защото беше чаровна комедия, която умело балансираше забавна история и симпатични герои с реално изследване на човешките отношения, особено след една определена възраст. Без съмнение обаче най-голяма радост ни донесе това, че сериалът вдъхна нов живот в кариерите (и докара тотално нова маса фенове) на две истински легенди на Холивуд – Лили Томлин и Джейн Фонда, които произвеждат магия заедно още от 1980 г. с 9 to 5. Grace and Frankie вече приключи по страхотен начин, но двете дългогодишни приятелки в момента сякаш са на върха на енергията си и днес ще ви покажем цели два нови техни проекта.

Първият филм ще се появи по американските кина буквално тези дни и въпреки че е на тема, за която не би могло да ни пука по-малко, актьорският екип е толкова брилянтен, че заслужава много повече внимание, отколкото сякаш получава. Филмът се нарича 80 for Brady и разказва история, вдъхновена от истински събития, за четири дами над 80-годишна възраст, които са отдадени фенове на отборът по американски футбол Patriots и конкретно на куортърбека – всеизвестния Том Брейди. Самият Брейди продуцира и ще участва във филма, но това по никакъв начин не е най-интересното. Страхотната новина е, че освен Лили Томлин и Джейн Фонда, в този проект ще видим Сали Фийлд и Рита Морено – с една дума, това е събрание на актьорски и комедиен талант, напълно на нивото на много обсъждани филми като Амстердам и Вижте как бягат. Режисьор на филма е Кайл Марвин (The Climb), а сценарият е дело на Сара Хаскинс и Емили Халпърн, работили заедно по Booksmart.

Добрите новини не спират! Непосредствено след това ще видим още един филм с Лили Томлин и Джейн Фонда в предни позиции. Той се казва Moving On и разказва история за две стари приятелки, които са изгубили връзка, но се срещат отново на погребението на третата си приятелка. След помена, те решават, че ще въздадат дългоочаквано отмъщение върху вдовеца на приятелката им, който ги е наранил преди много години. Отново ви трябва още една причина да се насладите на Томлин и Фонда? Не ви разбираме, но ето ви една страхотна такава – неповторимият Малкълм Макдауъл, когото може да сме гледали в безброй неща, но винаги ще си остане Алекс от Портокал с часовников механизъм, ще играе злият вдовец, срещу когото се готви отмъщението. Тук режисьор и сценарист е Пол Уaйц, познат най-вече заради About a Boy.

Неповторимата химия между Лили Томлин и Джейн Фонда не спира да ни радва с очарователността си, без значение в какви роли влизат. Те може да не правят филми, които някога ще ни станат много любими, но винаги обичаме да прекараме времето си с тях. А пък най-малкото от всичко, на такива легенди като тях просто трябва да се отдава уважение и то не просто защото са легенди, а защото след толкова години продължават да имат куража и енергията да ни забавляват, както само те си могат.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *