Имаме големи новини за всички фенове на Американска схема (American Hustle) на Дейвид О. Ръсел. Част от екипа на филма се събира за нов, любопитно звучащ проект и макар самият О. Ръсел да не е част от схемата, смятаме, че останалите имена със сигурност няма да страдат от липса на интерес.

Брадли Купър и Крисчън Бейл отново ще обединят сили на екран, за да разкажат нова история от близкото минало. Този път те ще се занимават с адаптация на документалната книга на Ерик Дийнхал и Гъс Русо Best Of Enemies: The Last Great Spy Story Of The Cold War, разказваща истинската история на двама шпиони от периода на Студената война. Филмът е озаглавен Best of Enemies и действието за завърта около ЦРУ агента Джак Плат, в чиято роля ще влезе Купър и КГБ агента Генади Василенко, който ще бъде изигран от Бейл. Макар и от протиповоположни страни на „Желязната завеса“, двамата са станали близки приятели и са работили заедно по някои от най-известните шпионски случки от истинския живот, включително разкриването на „къртицата“ Робърт Хансен. Василенко освен това е част от известната размяна на уловени шпиони, случила се през 2010, така че потенциално действието на филма може да се простира през много десетилетия.

Адаптираният сценарий е дело на Ерик Уорън Сингър, написал вече споменатия Американска схема, а режисьор за момента не е обявен, но се смята, че това може да е следващият режисьорски проект на Брадли Купър. Докато още кротко чакаме появата и на нашите екрани на колосалните усилия на Купър в Maestro, определено виждаме защо той би се наел да режисира нещо, което няма да изисква седем години подготовка от негова страна.

Дори и обаче в крайна сметка друг човек да седне на режисьорското столче, дуото Брадли Купър и Крисчън Бейл на екран е повече от достатъчно да разбуди интереса ни. Бейл винаги е бил един от любимите ни актьори, неговият интензитет и любов към преобразяването със сигурност ще са бонус в ролята на руски шпионин. Тук историята освен това ще изисква да видим близко приятелство в сложна ситуация, което ще бъде повод за интересно развитие на без съмнение два доста сложни характера.

Комбинираното вече студио Amazon/MGM са спечелили оспорван търг за правата над проекта, а най-хубавото е, че се подготвят да изкарат Best of Enemies в кината, а не в стрийминг платформата Amazon Prime, което показва голяма надежда за качествата на филма. За момента не е обявена дата за началото на снимките, без съмнение ще бъде след този награден сезон, в който Брадли Купър ще е много зает, но очакваме премиерна дата през 2025 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *